Vietnamské kuřecí curry s mrkví a bramborem

Moje hodnocení
7x

I když v našich končinách není příliš známé, i ve vietnamské kuchyni můžeme najít curry. Příprava tradičního pokrmu Cà Ri Gà je rychlá a jednoduchá, výsledkem je šťavnaté maso ve výborné omáčce plné chuti. Kokosové mléko celý pokrm krásně zjemní.

3 porce
60 minut
asijská

Suroviny

  • olej 3 lžíce
  • cibule nebo šalotka nakrájená na kostičky 60 g
  • kuřecí stehenní řízky nakrájené na větší kousky 500 g
  • kari koření nebo Madras curry 3 lžíce
  • citronová tráva, pouze světlá část 2 stonky
  • mrkev, oloupaná a nakrájená na větší kousky 150 g
  • brambory, oloupané a nakrájené na větší kousky 200 g
  • kuřecí vývar 2 hrnky
  • kokosové mléko 3/4 hrnku
  • rybí omáčka 1 lžíce nebo podle chuti
  • cukr 1 lžička

Postup přípravy

  1. Z citronové trávy odkrojte zelený konec, nechte asi 10cm světlou část a trochu ji rozbouchejte rukojetí nože nebo tupou stranou střenky.
  2. V menším kastrolu na středním plamenu rozehřejte olej a orestujte na něm cibuli nebo šalotku doměkka. Přidejte kuře a krátce zarestujte, až se maso zatáhne.
  3. Přidejte kari koření, citronovou trávu, mrkev a brambory a vše krátce promíchejte, až se koření rozvoní. Přilijte vývar a kokosové mléko a vařte na mírném ohni 20–30 minut nebo dokud maso a zelenina nebudou měkké.
  4. Dochuťte rybí omáčkou a cukrem. Podávejte s bílou rýží nebo francouzskou bagetou.

PRIMA TIP: Pokud chcete jídlo trochu odlehčit, na posledních 10 minut vaření přidejte do curry nakrájenou cuketu a růžičky brokolice.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH

undefined

Přečtěte si také

Recepty