redakce Prima FRESH

Vietnamské kuřecí curry s mrkví a bramborem

Moje hodnocení
11x

I když v našich končinách není příliš známé, i ve vietnamské kuchyni můžeme najít curry. Příprava tradičního pokrmu Cà Ri Gà je rychlá a jednoduchá, výsledkem je šťavnaté maso ve výborné omáčce plné chuti. Kokosové mléko celý pokrm krásně zjemní.

3 porce
60 minut
asijská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Z citronové trávy odkrojte zelený konec, nechte asi 10cm světlou část a trochu ji rozbouchejte rukojetí nože nebo tupou stranou střenky.
  2. V menším kastrolu na středním plamenu rozehřejte olej a orestujte na něm cibuli nebo šalotku doměkka. Přidejte kuře a krátce zarestujte, až se maso zatáhne.
  3. Přidejte kari koření, citronovou trávu, mrkev a brambory a vše krátce promíchejte, až se koření rozvoní. Přilijte vývar a kokosové mléko a vařte na mírném ohni 20–30 minut nebo dokud maso a zelenina nebudou měkké.
  4. Dochuťte rybí omáčkou a cukrem. Podávejte s bílou rýží nebo francouzskou bagetou.

PRIMA TIP: Pokud chcete jídlo trochu odlehčit, na posledních 10 minut vaření přidejte do curry nakrájenou cuketu a růžičky brokolice.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty