Suroviny
- olej 3 lžíce
- cibule (nebo šalotka nakrájená na kostičky) 60 g
- kuřecí stehenní řízek (nakrájené na větší kousky) 500 g
- kari koření (nebo Madras curry) 3 lžíce
- citronová tráva (pouze světlá část) 2 stonky
- mrkev (oloupaná a nakrájená na větší kousky) 150 g
- brambory (oloupané a nakrájené na větší kousky) 200 g
- kuřecí vývar 2 hrnky
- kokosové mléko 3/4 hrnku
- rybí omáčka 1 lžíce nebo podle chuti
- cukr 1 lžička
Postup přípravy
- Z citronové trávy odkrojte zelený konec, nechte asi 10cm světlou část a trochu ji rozbouchejte rukojetí nože nebo tupou stranou střenky.
- V menším kastrolu na středním plamenu rozehřejte olej a orestujte na něm cibuli nebo šalotku doměkka. Přidejte kuře a krátce zarestujte, až se maso zatáhne.
- Přidejte kari koření, citronovou trávu, mrkev a brambory a vše krátce promíchejte, až se koření rozvoní. Přilijte vývar a kokosové mléko a vařte na mírném ohni 20–30 minut nebo dokud maso a zelenina nebudou měkké.
- Dochuťte rybí omáčkou a cukrem. Podávejte s bílou rýží nebo francouzskou bagetou.
PRIMA TIP: Pokud chcete jídlo trochu odlehčit, na posledních 10 minut vaření přidejte do curry nakrájenou cuketu a růžičky brokolice.