Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Vietnamská bageta s omeletou

2 porce
do 30 minut
Vietnamská bageta s omeletou
Vietnamská bageta s omeletou Autor: Pravá vietnamská kuchyně
Čerstvě upečená bánh mi bageta, chutná omeleta a spousta koriandru je jednoduchá a velmi chutná variace na snídani. Pro další rozměr nasypte kolečka chilli papričky do mističky s dobrou sójovou omáčkou a podrťte je spodní stranou lžíce. Ochucenou omáčkou pokapejte bagety.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Nakládaná zelenina: Všechny přísady smíchejte v misce a nechte 15 minut odpočívat. Sceďte a vyždímejte rukama.
  2. Omeleta: Vejce prošlehejte v misce s jarní cibulkou, cukrem, solí, pepřem a sójovou omáčkou.
  3. V pánvi rozehřejte olej a krátce na něm opečte šalotku. Zalijte ochucenými vejci a rovnoměrně je rozprostřete. Opékejte několik minut, až je spodní strana omelety zlatohnědá (zvedněte okraj a podívejte se). Obraťte a opékejte z druhé strany dohněda. Odstavte a omeletu nakrájejte na proužky.
  4. Náplň: Bagety podélně rozpulte a vyberte z nich střídku (dá se použít na strouhanku). Vnitřky baget potřete máslem a obložte proužky omelety, nakládanou zeleninou, koriandrem a chilli papričkou. Přiklopte a podávejte.
Reklama

Vietnamská bageta s omeletou  Foto:

Vietnamská bageta s omeletou, foto: Pravá vietnamská kuchyně

Uyen Luu: Pravá vietnamská kuchyně

Pravá vietnamská kuchyně Foto:

Autorka Uyen Luu bydlí v Londýně, kde pracuje jako food stylistka pro časopisy a televizi. Kromě toho provozuje populární bytovou restauraci, vede kurzy vietnamského vaření, na kterých učí lidi z celé Evropy, a patří mezi prominentní londýnské foodbloggery. Její život se ale stále točí kolem Vietnamu a vietnamské kuchyně. Ve Vietnamu se narodila a často se tam vrací znovuobjevovat své kulinární kořeny. Většina jídel, inspirovaná hlavně tím, co vařila její maminka a babička, vám ukáže bohatost chutí a vůní vietnamských pokrmů i hravost přípravy a podávání, která je pro Vietnamce typická.

Můžete si uvařit například polévku pho, kde se horký vývar dokonale snoubí s nudlemi, saigonské letní závitky, dušené hovězí maso na badyánu, taštičky plněné kuřecím masem, smažené nudle s výhonky mungo či banánové smaženky s kokosovým krémem.

Vydává Slovart, www.slovart.cz, 144 stran, doporučená cena 399 Kč

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama