Veselý duhový medvídek
Zdroj: archiv Haribo
Veselý duhový medvídek
Zdroj:
archiv Haribo
Ideální pohoštění na dětskou párty? To, které dokáže vykouzlit úsměv na tváři. S naším duhovým medvídkem se to povede hned dvakrát. Poprvé, až děti roztomilé medvídky uvidí, a podruhé, až je rozkrojí a zjistí, že jsou uvnitř nádherně barevní. Příprava přitom není vůbec složitá :)
Další tipy na originální Haribo recepty najdete ve speciálu:
Postup přípravy
-
Předehřejte troubu na 180 °C na horní a spodní ohřev.
-
Oddělte bílky od žloutků a rozmíchejte vaječné žloutky s polovinou cukru. Poté přimíchejte olej, mléko, mouku a prášek do pečiva. Vyšlehejte tuhý sníh z bílků a na závěr přimíchejte druhou polovinu cukru. Do těsta opatrně vmíchejte sníh z bílků.
-
Rozdělte těsto na pět stejně velkých porcí a každou porci obarvěte jedním potravinářským barvivem.
-
Porce těsta vložte jednu po druhé do forem Zlatí medvídci, nejdříve červené těsto, pak oranžové, zelené, modré a nakonec fialové, aby vznikla pěkná duha. Koláče pečte v troubě 25 minut. Než koláče vyklopíte z formy, nechte je vychladnout. Rozlámejte bílou čokoládovou polevu na malé kousky a nechte je opatrně roztát ve vodní lázni.
-
Dobře formy Zlatí medvídci vymyjte, osušte a obě formy rovnoměrně vyplňte polevou. Nakloňte formy tak, aby se poleva dobře rozprostřela. Poté upečené duhové medvídky opět vložte do forem a minimálně na 1 hodinu je dejte do mrazničky.
-
Na závěr medvídky opatrně uvolněte z formy a pomalujte je cukrovým nápisem. Přejeme vám hodně zábavy se dvěma duhovými sladkými medvídky!
Veselý duhový medvídek
Zdroj: archiv Haribo
Veselý duhový medvídek
Zdroj:
archiv Haribo