Suroviny
- vejce 2 ks
- cukr krupice 100 g
- slunečnicový olej 90 ml
- mléko 50 ml
- hladká mouka 140 g
- kypřicí prášek 1 lžička
- potravinářské barvivo (gelové potravinářské barvivo červené, oranžové, zelené, modré, fialové)
- čokoládová poleva (bílá ) 150 g
- cukrovinky (barevná cukrová písmena v zelené, žluté, modré, červené barvě)
- forma (formy na pečení Zlatí medvídci) 2 ks
Další tipy na originální Haribo recepty najdete ve speciálu:
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 180 °C na horní a spodní ohřev.
- Oddělte bílky od žloutků a rozmíchejte vaječné žloutky s polovinou cukru. Poté přimíchejte olej, mléko, mouku a prášek do pečiva. Vyšlehejte tuhý sníh z bílků a na závěr přimíchejte druhou polovinu cukru. Do těsta opatrně vmíchejte sníh z bílků.
- Rozdělte těsto na pět stejně velkých porcí a každou porci obarvěte jedním potravinářským barvivem.
- Porce těsta vložte jednu po druhé do forem Zlatí medvídci, nejdříve červené těsto, pak oranžové, zelené, modré a nakonec fialové, aby vznikla pěkná duha. Koláče pečte v troubě 25 minut. Než koláče vyklopíte z formy, nechte je vychladnout. Rozlámejte bílou čokoládovou polevu na malé kousky a nechte je opatrně roztát ve vodní lázni.
- Dobře formy Zlatí medvídci vymyjte, osušte a obě formy rovnoměrně vyplňte polevou. Nakloňte formy tak, aby se poleva dobře rozprostřela. Poté upečené duhové medvídky opět vložte do forem a minimálně na 1 hodinu je dejte do mrazničky.
- Na závěr medvídky opatrně uvolněte z formy a pomalujte je cukrovým nápisem. Přejeme vám hodně zábavy se dvěma duhovými sladkými medvídky!
Veselý duhový medvídek Zdroj: archiv Haribo