reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Věnečky s mascarpone a ovocem
Autor: Pěkně vypečený blog Věnečky s mascarpone a ovocem

Věnečky s mascarpone a ovocem

Hodnoceno: 0x
Maličké věnečky s ovocem, opravdu roztomilé! Ideální na oslavu s přáteli – jako sladká tečka za pracovním týdnem! :)
do 1 hodiny
60 ks porcí

reklama

reklama

Postup

  1. V hrnci přiveďte k varu vodu se špetkou soli a máslem. Vodu chviličku odstavte a přidejte mouku, kterou jste předtím smíchali se solamylem. Důkladně vše promíchejte.
  2. Hrnec opět vraťte na plamen a stálým promícháváním odpalujte těsto. To se začne lehce přichytávat na stěny hrnce, ale i tak stále odpalujte. Celková doba odpalování je zhruba 3 minuty. Poté těsto přeložte do mísy a nechte je vystydnout na pokojovou teplotu.
  3. Troubu předehřejte na 200 °C a 3 plechy vyložte pečicím papírem. Do těsta o pokojové teplotě postupně metličkami zašlehejte vejce a kypřicí prášek. Těsto musí být husté, hladké a lesklé. Naplňte jím cukrářský sáček s plastovou špičkou na věnečky a na plech dělejte malinká dvojitá kolečka. Pečte 20 minut.
  4. Když jsou věnečky upečené, ještě vlahé je rozkrojte napůl a nechte je úplně vychladnout. Mascarpone vyšlehejte s cukrem a vanilkovým aroma. V druhé míse vyšlehejte smetanu a lehce ji vmíchejte do mascarpone. Poté plňte věnečky připraveným krémem, ozdobte ovocem a posypejte cukrem. Ozdobit je můžete také meduňkou, mátou či jedlou květinkou.
  5. Věnečky naplněné krémem ihned konzumujte. V lednici skladujte maximálně pár hodin.

Věnečky s mascarpone a ovocem 2 Foto: Věnečky s mascarpone a ovocem; foto: Pěkně vypečený blog

Pěkně vypečený blog Foto: Pěkně vypečený blog 

... aneb peču ráda pro svého muzikanta

Můj Pěkně vypečený blog je zaměřený zejména na sladké pečení, kterým dokážu provonět náš dům i několikrát týdně. Inspiraci čerpám například z receptů mých babiček, ale i bulharské rodiny mého muzikanta, díky které jsem začala objevovat nové chutě a poznávat tradiční balkánské pokrmy. Zároveň ráda zkouším nové moderní recepty, které s nadšením ochutnává naše početná rodina. Tím prvním a největším ochutnávačem, je vždy můj muzikant, protože jak už v podtitulu blogu zní ... peču hlavně pro něj.

Lucie Arichteva, 33 let

reklama

reklama