archiv blog.kitchenaid.cz

Veganská houbová paštika s nakládanou cibulkou

Moje hodnocení
2x

Pokud si letní párty neumíte představit bez chlebíčků a zároveň byste rádi překvapili hosty novým receptem, vsaďte na domácí rostlinnou pomazánku. Chlebíčky můžete podávat například s nakládanou červenou cibulkou, která se k pomazánce výborně hodí.

4 porce
30 minut

Paštika

  • houby portobello 350 g
  • menší červená cibule 1 ks
  • Česnek 1 stroužek
  • Olivový olej 2 lžíce
  • suché bílé vino 2 lžíce
  • čerstvý tymián 3 snítky
  • dijónská hořčice 1 lžička
  • sůl a čerstvě namletý pepř
  • chia seminka 3 lžíce

Nakládaná cibulka

  • menší červená cibule 2 ks
  • Javorový sirup 1 lžíce
  • sůl a čerstvě namletý pepř
  • vinný ocet 1/2 hrnku
  • Voda 1/2 hrnku

Článek

18 receptů na nejlepší pomazánky

Receptů na pomazánky má každá rodina v zásobě bezpočet. A není divu... Pomazánka je rychle hotová, můžete ji mazat na chleba, krekry nebo do ní namáčet zeleninu, a...

Postup přípravy

  1. PAŠTIKA: Nakrájejte cibuli a houby nadrobno. Poduste cibulku na oleji, pak přidejte houby, prolisovaný česnek, bylinky a víno. Vařte, dokud se neodpaří veškerá voda. Dochuťte solí a pepřem.
  2. Když je směs hotová, dejte ji chvíli vychladit. Pak připravte foodprocesor nebo jiný menší mixér. Směs dejte do mixéru, přidejte hořčici a mixujte téměř dohladka. Pokud je směs řídká můžete přidat chia semínka.
  3. Hotovou paštiku dejte do misek a nechte v chladničce odpočívat před servírováním.
  4. NAKLÁDANÁ CIBULKA: Do hlubší nádoby dejte cibulku nakrájenou na kolečka nebo na proužky, osolte a opepřete, přidejte sirup a zalijte nálevem z vody a octa.
  5. Nálev by měl cibulku zakrýt. Nechte v lednici alespoň 30 minut marinovat. Potom podávejte na chlebíček s pomazánkou nebo jako přílohu.

Recept připravila Martina Schmidtová z blogu "Tina je doma", více receptů najdete na blog.kitchenaid.cz.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv blog.kitchenaid.cz


Přečtěte si také

Recepty