Paštika
- houby portobello 350 g
- menší červená cibule 1 ks
- Česnek 1 stroužek
- Olivový olej 2 lžíce
- suché bílé vino 2 lžíce
- čerstvý tymián 3 snítky
- dijónská hořčice 1 lžička
- sůl a čerstvě namletý pepř
- chia seminka 3 lžíce
Nakládaná cibulka
- menší červená cibule 2 ks
- Javorový sirup 1 lžíce
- sůl a čerstvě namletý pepř
- vinný ocet 1/2 hrnku
- Voda 1/2 hrnku
Článek
18 receptů na nejlepší pomazánky
Receptů na pomazánky má každá rodina v zásobě bezpočet. A není divu... Pomazánka je rychle hotová, můžete ji mazat na chleba, krekry nebo do ní namáčet zeleninu, a...
Postup přípravy
- PAŠTIKA: Nakrájejte cibuli a houby nadrobno. Poduste cibulku na oleji, pak přidejte houby, prolisovaný česnek, bylinky a víno. Vařte, dokud se neodpaří veškerá voda. Dochuťte solí a pepřem.
- Když je směs hotová, dejte ji chvíli vychladit. Pak připravte foodprocesor nebo jiný menší mixér. Směs dejte do mixéru, přidejte hořčici a mixujte téměř dohladka. Pokud je směs řídká můžete přidat chia semínka.
- Hotovou paštiku dejte do misek a nechte v chladničce odpočívat před servírováním.
- NAKLÁDANÁ CIBULKA: Do hlubší nádoby dejte cibulku nakrájenou na kolečka nebo na proužky, osolte a opepřete, přidejte sirup a zalijte nálevem z vody a octa.
- Nálev by měl cibulku zakrýt. Nechte v lednici alespoň 30 minut marinovat. Potom podávejte na chlebíček s pomazánkou nebo jako přílohu.
Veganská houbová paštika s nakládanou cibulkou 2 Zdroj: archiv blog.KitchenAid.cz
Recept připravila Martina Schmidtová z blogu "Tina je doma", více receptů najdete na blog.kitchenaid.cz.