Paštika
- žampiony portobello 350 g
- červená cibule (menší ) 1 ks
- česnek 1 stroužek
- olivový olej 2 lžíce
- bílé víno (suché ) 2 lžíce
- tymián (čerstvý ) 3 snítky
- dijonská hořčice 1 lžička
- chia semínka 3 lžíce
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Nakládaná cibulka
- červená cibule (menší ) 2 ks
- javorový sirup 1 lžíce
- vinný ocet 1/2 hrnku
- voda 1/2 hrnku
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Článek
18 receptů na nejlepší pomazánky
Receptů na pomazánky má každá rodina v zásobě bezpočet. A není divu... Pomazánka je rychle hotová, můžete ji mazat na chleba, krekry nebo do ní namáčet zeleninu, a...
Postup přípravy
- PAŠTIKA: Nakrájejte cibuli a houby nadrobno. Poduste cibulku na oleji, pak přidejte houby, prolisovaný česnek, bylinky a víno. Vařte, dokud se neodpaří veškerá voda. Dochuťte solí a pepřem.
- Když je směs hotová, dejte ji chvíli vychladit. Pak připravte foodprocesor nebo jiný menší mixér. Směs dejte do mixéru, přidejte hořčici a mixujte téměř dohladka. Pokud je směs řídká můžete přidat chia semínka.
- Hotovou paštiku dejte do misek a nechte v chladničce odpočívat před servírováním.
- NAKLÁDANÁ CIBULKA: Do hlubší nádoby dejte cibulku nakrájenou na kolečka nebo na proužky, osolte a opepřete, přidejte sirup a zalijte nálevem z vody a octa.
- Nálev by měl cibulku zakrýt. Nechte v lednici alespoň 30 minut marinovat. Potom podávejte na chlebíček s pomazánkou nebo jako přílohu.
Recept připravila Martina Schmidtová z blogu "Tina je doma", více receptů najdete na blog.kitchenaid.cz.