archiv Lindt

Vánoční perníkový dort s krémem z bílé čokolády

Moje hodnocení
13x

Připravte na vánoční stůl originální dort s vůní perníku, s krémem z bílé čokolády a nezapomeňte jej ozdobit čokoládovým medvídkem Teddy. Nejen děti budou nadšené…

1 porce
60 minut

Dort

Krém

Na ozdobu

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C. Vymažte máslem 3 kulaté dortové formy o průměru 23 cm a vyložte je pečicím papírem.
  2. Smíchejte v míse mouku, zázvor, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl, skořici, hřebíček a muškátový oříšek. Dejte stranou.
  3. V robotu utřete máslo s cukrem do nadýchaného krému. Postupně přidávejte sirupy a šlehejte, dokud se vše nepropojí. Nakonec zapracujte jedno vejce po druhém a vanilkový extrakt. Při nižších otáčkách přidávejte střídavě mouku s mlékem.
  4. Hladké těsto rozdělte do připravených forem. Pečte 25 minut, že je uvnitř korpus upečený poznáte tak, že když do něj zapíchnete špejli, po vytažení zůstane suchá. Nechte 10 minut chladnout na mřížce, poté vyjměte korpusy a nechte je úplně vychladnout.
  5. Připravte si krém. Ve vodní lázni rozpusťte nalámanou bílou čokoládu. V robotu utřete máslo v krém, postupně při nižších otáčkách přidávejte a třete s cukrem, smetanou, zrníčky vanilky a solí do hladkého krému. Na poslední 2 minuty zvyšte rychlost, ať je krém lehký a nadýchaný. Přidejte rozpuštěnou bílou čokoládu a pečlivě smíchejte, ať se vše propojí.
  6. Na servírovací talíř položte první korpus, potřete jej krémem, přidejte druhý, opět potřete krémem a přiklopte posledním korpusem. Zbytek krému pečlivě rozetřete ze shora a na boky dortu. Nechte alespoň 1 hodinu chladit.
  7. Poté dort ozdobte větvičkami rozmarýnu, čokoládovým medvídkem a přidejte perníčky. Vše ještě můžete zlehka zasypat moučkovým cukrem, aby dort vypadal zasněžený.

PRIMA TIP: Zbývající čokoládový krém můžete použít jako polevu na zdobení perníčků.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Lindt


Přečtěte si také

Recepty