Tereza Pánková ,
Pěkně vypečený blog

Tvarohová bábovka s marcipánem

Moje hodnocení
1x

Jednoduchá tvarohová „bábovka“ s marcipánem, to je ideální recept pro ty, kteří nechtějí připravovat kynuté dezerty. Nebo pro kuchtíky, kteří nemají čas, ale chtějí připravit něco rychlého a efektního zároveň.

1 porce
60 minut

Suroviny

  • polohrubá mouka 150 g
  • cukr krupice 80 g
  • domácí vanilkový cukr 2 lžičky
  • povolené máslo 100 g
  • prášek do pečiva bez fosfátů 2 lžičky
  • plnotučný tvaroh ve vaničce 100 g
  • mléko 150 ml
  • vejce pokojové teploty 2 ks
  • marcipán (nastrouhaný nahrubo) 50 g
  • špetka soli
  • pár kapek vanilkového extraktu
  • kandované ovoce (nemusí být) 50 g
  • máslo na vymazání formy, polohrubá mouka na vysypání formy
  • cukr moučka na poprášení po upečení

Postup přípravy

  1. Formu vymažte máslem a vysypte polohrubou moukou.
  2. Horkovzdušnou troubu předehřejte na 170 °C.
  3. V jedné míse smíchejte mouku, sůl a prášek do pečiva. Ve druhé míse vyšlehejte oba druhy cukru s máslem.
  4. Postupně zašlehejte obě vajíčka a plnou lžičku mouky (která je smíchaná se solí a práškem do pečiva), aby se těsto nezdrclo.
  5. Přidejte mléko, tvaroh, vanilkový extrakt, nastrouhaný marcipán a kandované ovoce (nemusí tam být, záleží na vaší chuti). Pečte 45 minut.
  6. Na posledních 10 minut snižte teplotu v troubě na 160 °C a bábovku přikryjte alobalem, aby se nespálila. Doporučujeme zohlednit zkušenosti s vlastní troubou.
  7. Jakmile je bábovka upečená, nechte ji ve formě trochu vystydnout, poté ji vyklopte a zaprašte moučkovým cukrem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Pěkně vypečený blog

Pěkně vypečený blog Pěkně vypečený blog

... aneb peču ráda pro svého muzikanta

Můj Pěkně vypečený blog je zaměřený zejména na sladké pečení, kterým dokážu provonět náš dům i několikrát týdně. Inspiraci čerpám například z receptů mých babiček, ale i bulharské rodiny mého muzikanta, díky které jsem začala objevovat nové chutě a poznávat tradiční balkánské pokrmy. Zároveň ráda zkouším nové moderní recepty, které s nadšením ochutnává naše početná rodina. Tím prvním a největším ochutnávačem, je vždy můj muzikant, protože jak už v podtitulu blogu zní ... peču hlavně pro něj.


Přečtěte si také

Recepty