Tvarohová bábovka s marcipánem
Zdroj: Pěkně vypečený blog
Tvarohová bábovka s marcipánem
Zdroj:
Pěkně vypečený blog
Jednoduchá tvarohová „bábovka“ s marcipánem, to je ideální recept pro ty, kteří nechtějí připravovat kynuté dezerty. Nebo pro kuchtíky, kteří nemají čas, ale chtějí připravit něco rychlého a efektního zároveň.
Postup přípravy
-
Formu vymažte máslem a vysypte polohrubou moukou.
-
Horkovzdušnou troubu předehřejte na 170 °C.
-
V jedné míse smíchejte mouku, sůl a prášek do pečiva. Ve druhé míse vyšlehejte oba druhy cukru s máslem.
-
Postupně zašlehejte obě vajíčka a plnou lžičku mouky (která je smíchaná se solí a práškem do pečiva), aby se těsto nezdrclo.
-
Přidejte mléko, tvaroh, vanilkový extrakt, nastrouhaný marcipán a kandované ovoce (nemusí tam být, záleží na vaší chuti). Pečte 45 minut.
-
Na posledních 10 minut snižte teplotu v troubě na 160 °C a bábovku přikryjte alobalem, aby se nespálila. Doporučujeme zohlednit zkušenosti s vlastní troubou.
-
Jakmile je bábovka upečená, nechte ji ve formě trochu vystydnout, poté ji vyklopte a zaprašte moučkovým cukrem.
Tvarohová bábovka s marcipánem 2
Zdroj: Pěkně vypečený blog
Tvarohová bábovka s marcipánem 2
Zdroj:
Pěkně vypečený blog