Najděte si recept
Na co máte chuť?

Tvarohová bábovka s marcipánem
Jednoduchá tvarohová „bábovka“ s marcipánem, to je ideální recept pro ty, kteří nechtějí připravovat kynuté dezerty. Nebo pro kuchtíky, kteří nemají čas, ale chtějí připravit něco rychlého a efektního zároveň.
Suroviny
- polohrubá mouka 150 g
- cukr krupice 80 g
- domácí vanilkový cukr 2 lžičky
- povolené máslo 100 g
- prášek do pečiva bez fosfátů 2 lžičky
- plnotučný tvaroh ve vaničce 100 g
- mléko 150 ml
- vejce pokojové teploty 2 ks
- marcipán (nastrouhaný nahrubo) 50 g
- špetka soli
- pár kapek vanilkového extraktu
- kandované ovoce (nemusí být) 50 g
- máslo na vymazání formy, polohrubá mouka na vysypání formy
- cukr moučka na poprášení po upečení
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Formu vymažte máslem a vysypte polohrubou moukou.
- Horkovzdušnou troubu předehřejte na 170 °C.
- V jedné míse smíchejte mouku, sůl a prášek do pečiva. Ve druhé míse vyšlehejte oba druhy cukru s máslem.
- Postupně zašlehejte obě vajíčka a plnou lžičku mouky (která je smíchaná se solí a práškem do pečiva), aby se těsto nezdrclo.
- Přidejte mléko, tvaroh, vanilkový extrakt, nastrouhaný marcipán a kandované ovoce (nemusí tam být, záleží na vaší chuti). Pečte 45 minut.
- Na posledních 10 minut snižte teplotu v troubě na 160 °C a bábovku přikryjte alobalem, aby se nespálila. Doporučujeme zohlednit zkušenosti s vlastní troubou.
- Jakmile je bábovka upečená, nechte ji ve formě trochu vystydnout, poté ji vyklopte a zaprašte moučkovým cukrem.
Pěkně vypečený blog
... aneb peču ráda pro svého muzikanta
Můj Pěkně vypečený blog je zaměřený zejména na sladké pečení, kterým dokážu provonět náš dům i několikrát týdně. Inspiraci čerpám například z receptů mých babiček, ale i bulharské rodiny mého muzikanta, díky které jsem začala objevovat nové chutě a poznávat tradiční balkánské pokrmy. Zároveň ráda zkouším nové moderní recepty, které s nadšením ochutnává naše početná rodina. Tím prvním a největším ochutnávačem, je vždy můj muzikant, protože jak už v podtitulu blogu zní ... peču hlavně pro něj.