Tousty s houbami, vejcem a smaženými rajčaty

Moje hodnocení
6x

Teď si přijdou na své nejen vegetariáni. Houby a smetana tvoří téměř neodolatelnou stálici v každé kuchyni. Když k tomu přidáte pěkně na másle osmažené silné plátky rajčat a perfektní smažená vejce, získáte skvělé jídlo.

2 porce
30 minut

Suroviny

  • máslo 1 lžíce
  • rostlinný olej 2–3 lžíce
  • žampiony nakrájené na čtvrtiny nebo na plátky 500 g
  • středně velká rajčata nakrájená na silné plátky 3–4 ks
  • vejce 2 ks
  • česnek (česnek, utřený) 1 stroužek
  • hladkolistá petržel nakrájená nadrobno 1 hrst
  • smetana na vaření 150 ml
  • celozrnný toustový chleba 4 krajíce
  • mořská sůl a čerstvě namletý pepř

Postup přípravy

  1. Na pánvi rozehřejte při střední teplotě společně máslo a olej. Přidejte žampiony a smažte je dozlatova za občasného promíchaní asi 10 minut. Osolte a opepřete.
  2. Mezitím na střední teplotu rozehřejte grilovací pánev s trochou rostlinného oleje a opatrně na ni poklaďte plátky rajčat. Smažte je z obou stran. Nezapomeňte, které plátky jste už otáčeli, aby některé nebyly spálené a některé naopak zcela neopečené.
  3. Usmažte vejce tak, jak je máte nejraději.
  4. K žampionům přidejte utřený stroužek česneku, nasekanou petržel a smažte dohromady asi 1 minutu.
  5. Poté ke směsi přidejte smetanu a lehce duste další 2 až 3 minuty. Ochutnejte a případně dochuťte.
  6. Žampionovou směs servírujte okamžitě na celozrnných toustech s osmaženými rajčaty a vejci na vrchu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty