reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Tousty s houbami, vejcem a smaženými rajčaty
Autor: Vejce na 100 způsobů Tousty s houbami, vejcem a smaženými rajčaty

Tousty s houbami, vejcem a smaženými rajčaty

Hodnoceno: 6x
Teď si přijdou na své nejen vegetariáni. Houby a smetana tvoří téměř neodolatelnou stálici v každé kuchyni. Když k tomu přidáte pěkně na másle osmažené silné plátky rajčat a perfektní smažená vejce, získáte skvělé jídlo.
do 30 minut
2 porce

reklama

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte při střední teplotě společně máslo a olej. Přidejte žampiony a smažte je dozlatova za občasného promíchaní asi 10 minut. Osolte a opepřete.
  2. Mezitím na střední teplotu rozehřejte grilovací pánev s trochou rostlinného oleje a opatrně na ni poklaďte plátky rajčat. Smažte je z obou stran. Nezapomeňte, které plátky jste už otáčeli, aby některé nebyly spálené a některé naopak zcela neopečené.
  3. Usmažte vejce tak, jak je máte nejraději.
  4. K žampionům přidejte utřený stroužek česneku, nasekanou petržel a smažte dohromady asi 1 minutu.
  5. Poté ke směsi přidejte smetanu a lehce duste další 2 až 3 minuty. Ochutnejte a případně dochuťte.
  6. Žampionovou směs servírujte okamžitě na celozrnných toustech s osmaženými rajčaty a vejci na vrchu.
Tousty s houbami, vejcem a smaženými rajčaty
Autor: Vejce na 100 způsobů Tousty s houbami, vejcem a smaženými rajčaty

reklama

Vejce na 100 způsobů

Vejce jsou nutričně nedocenitelnou součástí jídelníčku a nezáleží přitom na tom, zda je zařadíte do snídaní, salátů, jestli je máte radši vařená, nebo je krájíte a připravujete z nich dresink, mícháte je do horké polévky nebo jsou součástí slaných koláčů a frittat. Vejce jsou zdrojem kvalitní bílkoviny. Vaječný žloutek i bílek jsou bohaté na nejrůznější živiny, přitom se nejedná o příliš drahou surovinu.

Tato kniha vám předkládá 100 zajímavých způsobů, jak vejce připravit, aby vás to nikdy nepřestalo nudit a abyste zazářili před nejednou návštěvou. Vejce natvrdo, naměkko, vejce ztracená i míchaná a mnohá další získají díky této publikaci zcela nový rozměr. Naučíte se je kombinovat do nečekaných kombinací, připravovat z nich pokrmy světové kuchyně, a dokonce z nich míchat i lahodné drinky, které uspějí na každém večírku. Vejce jsou neskutečně variabilní surovinou a o tom se díky této knize přesvědčíte i vy.

Vydalo nakladatelství Omega.

Související témata: žampiony , vejce , tousty , rajčata , bez masa , Hlavní jídla