Tousty s houbami, vejcem a smaženými rajčaty
Zdroj: Vejce na 100 způsobů
Tousty s houbami, vejcem a smaženými rajčaty
Zdroj:
Vejce na 100 způsobů
Teď si přijdou na své nejen vegetariáni. Houby a smetana tvoří téměř neodolatelnou stálici v každé kuchyni. Když k tomu přidáte pěkně na másle osmažené silné plátky rajčat a perfektní smažená vejce, získáte skvělé jídlo.
Postup přípravy
-
Na pánvi rozehřejte při střední teplotě společně máslo a olej. Přidejte žampiony a smažte je dozlatova za občasného promíchaní asi 10 minut. Osolte a opepřete.
-
Mezitím na střední teplotu rozehřejte grilovací pánev s trochou rostlinného oleje a opatrně na ni poklaďte plátky rajčat. Smažte je z obou stran. Nezapomeňte, které plátky jste už otáčeli, aby některé nebyly spálené a některé naopak zcela neopečené.
-
Usmažte vejce tak, jak je máte nejraději.
-
K žampionům přidejte utřený stroužek česneku, nasekanou petržel a smažte dohromady asi 1 minutu.
-
Poté ke směsi přidejte smetanu a lehce duste další 2 až 3 minuty. Ochutnejte a případně dochuťte.
-
Žampionovou směs servírujte okamžitě na celozrnných toustech s osmaženými rajčaty a vejci na vrchu.
Tousty s houbami, vejcem a smaženými rajčaty
Zdroj: Vejce na 100 způsobů
Tousty s houbami, vejcem a smaženými rajčaty
Zdroj:
Vejce na 100 způsobů