reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Toskánský vepřový sendvič s panenkou
Autor: Kublanka.cz Toskánský vepřový sendvič s panenkou

Toskánský vepřový sendvič s panenkou

Hodnoceno: 3x
Napadlo by vás, že z kusu panenky připravíte takto skvěle vypadající sendvič? Je to tak! Vše se peče dohromady v troubě, hezky v alobalu. A výsledkem je chutný kus masa schovaný v křupavém pečivu.
do 1 hodiny
2–4 porce

reklama

Suroviny (2–4 porce)

Na potření:

reklama

Postup

  1. Pečicí troubu předehřejte na 190 °C. Vepřovou panenku omyjte, osušte a očistěte.
  2. Opepřete ze všech stran, potřete olivovým olejem a lehce osolte.
  3. Ve velké pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje a vepřovou panenku ze všech stran opečte dozlatova.
  4. Poté ji přeložte na kuchyňské utěrky a nechte mírně vychladnout. 
  5. Mezitím v misce promíchejte najemno nasekaný rozmarýn s prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Chléb nebo bagetu podélně rozpulte a z obou polovin vydlabejte střídku. 
  6. Odpočinutou panenku potřete ze všech stran dijonskou hořčicí a obalte v rozmarýnové směsi.
  7. Celou panenku vložte do vydlabaného chleba a přiklopte horní polovinou. 
  8. Provázkem chleba svažte ve zhruba 5 cm velkých rozestupech. 
  9. Celý zabalte do alobalu a pečte v předehřáté troubě asi 25 minut. Poté sendvič vybalte z alobalu, potřete olivovým olejem smíchaným s rozmarýnem a pečte až do okamžiku, kdy vnitřní teplota panenky dosáhne 70 °C, přibližně 10 minut. 
  10. Upečený sendvič mírně zakryjte alobalem a nechte zhruba 10 minut odpočinout při pokojové teplotě.
  11. Poté ostrým nožem nakrájejte na silnější plátky a ihned podávejte. 
Toskánský vepřový sendvič s panenkou
Autor: Kublanka.cz Toskánský vepřový sendvič s panenkou

Kublanka
Blanka a Jakub Kardovi

Kublanka je zkratka pro manžele Kubu a Blanku. Zatímco Blanka vymýšlí, vaří a fotí všechny recepty, tak Kuba je pro vás všechny testuje tím, že je sní. Avšak není na to sám a má dva skvělé pomocníky Adama a Matyáše. A tak Blanka vaří pro celou rodinu tak, aby všichni 3 chlapi byli šťastní, najezení a měla od nich chvilku klidu. Jejich vzájemné snažení můžete sledovat na food blogu www.kublanka.cz

V současnosti můžete na pultech knihkupců vidět kuchařku Kublanka vaří DOMA, kde je přes 70 zbrusu nových receptů, které nenajdete na blogu a jsou připraveny pouze pro tuto kuchařku.

Kuchařku můžete zakoupit například v Knižním klubu nebo v široké prodejní síti.

reklama

reklama