Toskánský vepřový sendvič s panenkou

Moje hodnocení
3x

Napadlo by vás, že z kusu panenky připravíte takto skvěle vypadající sendvič? Je to tak! Vše se peče dohromady v troubě, hezky v alobalu. A výsledkem je chutný kus masa schovaný v křupavém pečivu.

2 porce
60 minut
italská

Suroviny

  • vepřová panenka v celku 350–400 g
  • olivový olej 1 lžíce
  • nasekaný rozmarýn 2 lžíce
  • česnek 2 stroužky
  • sůl, pepř
  • dijonská hořčice 1 lžíce
  • švýcarský kroucený chléb nebo bageta 1 ks

Na potření

  • olivový olej 2 lžíce
  • najemno nasekaný rozmarýn 1 lžička

Postup přípravy

  1. Pečicí troubu předehřejte na 190 °C. Vepřovou panenku omyjte, osušte a očistěte.
  2. Opepřete ze všech stran, potřete olivovým olejem a lehce osolte.
  3. Ve velké pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje a vepřovou panenku ze všech stran opečte dozlatova.
  4. Poté ji přeložte na kuchyňské utěrky a nechte mírně vychladnout.
  5. Mezitím v misce promíchejte najemno nasekaný rozmarýn s prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Chléb nebo bagetu podélně rozpulte a z obou polovin vydlabejte střídku.
  6. Odpočinutou panenku potřete ze všech stran dijonskou hořčicí a obalte v rozmarýnové směsi.
  7. Celou panenku vložte do vydlabaného chleba a přiklopte horní polovinou.
  8. Provázkem chleba svažte ve zhruba 5 cm velkých rozestupech.
  9. Celý zabalte do alobalu a pečte v předehřáté troubě asi 25 minut. Poté sendvič vybalte z alobalu, potřete olivovým olejem smíchaným s rozmarýnem a pečte až do okamžiku, kdy vnitřní teplota panenky dosáhne 70 °C, přibližně 10 minut.
  10. Upečený sendvič mírně zakryjte alobalem a nechte zhruba 10 minut odpočinout při pokojové teplotě.
  11. Poté ostrým nožem nakrájejte na silnější plátky a ihned podávejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kublanka.cz

Kublanka.cz

Kublanka je zkratka pro manžele Kubu a Blanku. Zatímco Blanka vymýšlí, vaří a fotí všechny recepty, tak Kuba je pro vás všechny testuje tím, že je sní. Avšak není na to sám a má dva skvělé pomocníky Adama a Matyáše. A tak Blanka vaří pro celou rodinu tak, aby všichni 3 chlapi byli šťastní, najezení a měla od nich chvilku klidu. Jejich vzájemné snažení můžete sledovat na food blogu www.kublanka.cz

V současnosti můžete na pultech knihkupců vidět kuchařku Kublanka vaří DOMA, kde je přes 70 zbrusu nových receptů, které nenajdete na blogu a jsou připraveny pouze pro tuto kuchařku.

Kuchařku můžete zakoupit například v Knižním klubu nebo v široké prodejní síti.


Přečtěte si také

Recepty