Toskánský vepřový sendvič s panenkou
Zdroj: Kublanka.cz
Toskánský vepřový sendvič s panenkou
Zdroj:
Kublanka.cz
Napadlo by vás, že z kusu panenky připravíte takto skvěle vypadající sendvič? Je to tak! Vše se peče dohromady v troubě, hezky v alobalu. A výsledkem je chutný kus masa schovaný v křupavém pečivu.
Postup přípravy
-
Pečicí troubu předehřejte na 190 °C. Vepřovou panenku omyjte, osušte a očistěte.
-
Opepřete ze všech stran, potřete olivovým olejem a lehce osolte.
-
Ve velké pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje a vepřovou panenku ze všech stran opečte dozlatova.
-
Poté ji přeložte na kuchyňské utěrky a nechte mírně vychladnout.
-
Mezitím v misce promíchejte najemno nasekaný rozmarýn s prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Chléb nebo bagetu podélně rozpulte a z obou polovin vydlabejte střídku.
-
Odpočinutou panenku potřete ze všech stran dijonskou hořčicí a obalte v rozmarýnové směsi.
-
Celou panenku vložte do vydlabaného chleba a přiklopte horní polovinou.
-
Provázkem chleba svažte ve zhruba 5 cm velkých rozestupech.
-
Celý zabalte do alobalu a pečte v předehřáté troubě asi 25 minut. Poté sendvič vybalte z alobalu, potřete olivovým olejem smíchaným s rozmarýnem a pečte až do okamžiku, kdy vnitřní teplota panenky dosáhne 70 °C, přibližně 10 minut.
-
Upečený sendvič mírně zakryjte alobalem a nechte zhruba 10 minut odpočinout při pokojové teplotě.
-
Poté ostrým nožem nakrájejte na silnější plátky a ihned podávejte.
Toskánský vepřový sendvič s panenkou 2
Zdroj: Kublanka.cz
Toskánský vepřový sendvič s panenkou 2
Zdroj:
Kublanka.cz