Topinková směs s lesními houbami a zeleninou

Moje hodnocení
36x

Jste vášnivými houbaři a přemýšlíte, co všechno si ze svého úlovku můžete připravit? Jasné jsou zásoby do polévek nebo omáček, které je třeba dobře uchovat. Ale co třeba taková houbová směs na křupavé topinky? Něčemu takovému přece nemůžete odolat!

1 porce
60 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Očištěné houby nakrájejte na kousky, rajčata zbavte slupky a pokrájejte na menší kousky, papriky, cuketu a cibuli na kostičky.
  2. Na troše oleje poduste houby tak, aby se z nich vypařila přebytečná tekutina, je lepší je ihned osolit.
  3. Podle potřeby přidejte olej a vhoďte k houbám cibuli, orestujte. Poté dejte papriky, cuketu, malinko podlijte a nechte dusit zhruba 5 minut.
  4. Pak přijdou na řadu rajčata, chilli paprička a ostatní ingredience. Nechte dusit alespoň 15 minut, dokud se neodpaří většina šťávy z rajčat.
  5. Směs by měla být hustá. Podle potřeby dochuťte.
  6. Pokud chcete směs uchovat ve sklenicích, naplňte je horkou směsí, otočte víčkem dolů a nechte tak zcela vychladnout.
  7. Směs je možné také sterilovat 20 minut při 80 °C.

Zdroj receptu

V kuchyni vždy otevřeno

Food blog Andrey Motlíkové

Food blog V kuchyni vždy otevřeno vznikl v únoru 2014 a od té doby ho Andrea Motlíková plní recepty, které by měly být inspirací pro každého, kdo doma vaří pro svou rodinu, stejně jako autorka blogu. V obsahu webu najdete především širokou nabídku rychlých večeří z české i světové kuchyně, předkrmy, polévky, ale i oblíbené moučníky nebo třeba recepty na domácí sirupy. Andrea používá hlavně sezónní a dostupné suroviny, spoustu z nich si pěstuje i na své zahradě.

https://inkitchenopen.blogspot.com/


Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů