Tereza Pánková ,
V kuchyni vždy otevřeno

Topinková směs s lesními houbami a zeleninou

Moje hodnocení
7x

Jste vášnivými houbaři a přemýšlíte, co všechno si ze svého úlovku můžete připravit? Jasné jsou zásoby do polévek nebo omáček, které je třeba dobře uchovat. Ale co třeba taková houbová směs na křupavé topinky? Něčemu takovému přece nemůžete odolat!

1 porce
60 minut
česká

Suroviny

  • lesní houby 1 kg
  • rajčata (velká rajčata) 10 ks
  • červené papriky 6 ks
  • cuketa 1 menší ks
  • cibule 3 ks
  • česnek 8 stroužků
  • chilli paprička dle chuti
  • worcesterová omáčka 5 lžic
  • cukr 3–4 lžíce (podle kyselosti rajčat)
  • ocet 2 lžíce
  • olej
  • sůl

Postup přípravy

  1. Očištěné houby nakrájejte na kousky, rajčata zbavte slupky a pokrájejte na menší kousky, papriky, cuketu a cibuli na kostičky.
  2. Na troše oleje poduste houby tak, aby se z nich vypařila přebytečná tekutina, je lepší je ihned osolit.
  3. Podle potřeby přidejte olej a vhoďte k houbám cibuli, orestujte. Poté dejte papriky, cuketu, malinko podlijte a nechte dusit zhruba 5 minut.
  4. Pak přijdou na řadu rajčata, chilli paprička a ostatní ingredience. Nechte dusit alespoň 15 minut, dokud se neodpaří většina šťávy z rajčat.
  5. Směs by měla být hustá. Podle potřeby dochuťte.
  6. Pokud chcete směs uchovat ve sklenicích, naplňte je horkou směsí, otočte víčkem dolů a nechte tak zcela vychladnout.
  7. Směs je možné také sterilovat 20 minut při 80 °C.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

V kuchyni vždy otevřeno


Přečtěte si také

Recepty