zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Topinková směs s lesními houbami a zeleninou
Autor: V kuchyni vždy otevřeno Topinková směs s lesními houbami a zeleninou

Topinková směs s lesními houbami a zeleninou

Hodnoceno: 6x
Jste vášnivými houbaři a přemýšlíte, co všechno si ze svého úlovku můžete připravit? Jasné jsou zásoby do polévek nebo omáček, které je třeba dobře uchovat. Ale co třeba taková houbová směs na křupavé topinky? Něčemu takovému přece nemůžete odolat!
do 1 hodiny

reklama

Suroviny

Postup

  1. Očištěné houby nakrájejte na kousky, rajčata zbavte slupky a pokrájejte na menší kousky, papriky, cuketu a cibuli na kostičky. 
  2. Na troše oleje poduste houby tak, aby se z nich vypařila přebytečná tekutina, je lepší je ihned osolit.
  3. Podle potřeby přidejte olej a vhoďte k houbám cibuli, orestujte. Poté dejte papriky, cuketu, malinko podlijte a nechte dusit zhruba 5 minut.
  4. Pak přijdou na řadu rajčata, chilli paprička a ostatní ingredience. Nechte dusit alespoň 15 minut, dokud se neodpaří většina šťávy z rajčat.
  5. Směs by měla být hustá. Podle potřeby dochuťte. 
  6. Pokud chcete směs uchovat ve sklenicích, naplňte je horkou směsí, otočte víčkem dolů a nechte tak zcela vychladnout.
  7. Směs je možné také sterilovat 20 minut při 80 °C.
Topinková směs s lesními houbami a zeleninou
Autor: V kuchyni vždy otevřeno Topinková směs s lesními houbami a zeleninou

reklama

V kuchyni vždy otevřeno
Andrea Motlíková

Andrea z foodblogu V kuchyni vždy otevřeno, který sleduje přes 36 tisíc fanoušků, vydala svoji první kuchařku. Na 368 stranách najdete bezmála 300 receptů pro každý den, které vždy doprovází autorské barevné fotografie.

Obsáhlá kniha je určena pro široké publikum napříč generacemi. Inspiraci pro každodenní vaření zde najdou začátečníci i zkušené kuchařky a určitě i muži. Osvědčené recepty z dostupných čerstvých surovin nejsou nijak komplikované a postupy jsou srozumitelně rozepsané. Nechybí tipy na tradiční česká jídla, ale v knize zabrousíte i do kuchyní Asie či Středomoří.

Kuchařka je velmi přehledně rozdělena do 19 kapitol od předkrmů, přes jídla z jednoho pekáčku, snadné recepty, polévky, saláty, druhy mas, těstoviny, zeleninové pokrmy, pomazánky, moučníky a dezerty až po zavařování.

Pokud vás den za dnem nenapadá, co zrovna vařit, stačí zalistovat a určitě si vyberete.