Suroviny
- oloupaná a rozmačkaná avokáda 2 ks
- limeta nakrájená na čtvrtky 1 ks
- šťáva z 1 limety
- opečené krajíce kváskového chleba 4 ks
- olivový olej 1 lžíce
- tygří krevety 350 g
- omáčka Kikkoman Teriyaki s pečeným česnekem 4 lžíce
- čerstvý koriandr 1 hrst
Další výborné recepty s omáčkami Kikkoman najdete v našem speciálu:
Postup přípravy
- Smíchejte rozmačkané avokádo s limetkovou šťávou a dle chuti osolte, opepřete. Pomazánkou namažte chleba.
- Nahřejte olej na nepřilnavé pánvi a orestujte krevety při vysoké teplotě po dobu 30 sekund.
- Ke krevetám přilijte Kikkoman Teriyaki omáčku s pečeným česnekem a povařte několik minut, dokud se krevety řádně nepropečou.
- Krevetami pokryjte namazané chleby, posypte koriandrem a lehce pokapejte limetkovou šťávou.
PRIMA TIP: Teriyaki nejen k mořským plodům Kikkoman Teriyaki omáčka má v kuchyni všestranné využití, ale nejlépe chutná zkrátka s masem. Nejen s tím z mořských živočichů, ale také se steaky či stehny. Objevte kouzlo její chuti a vyzkoušejte další recepty!
Toast s Teriyaki, krevetami a avokádem Zdroj: archiv Kikkoman