archiv Kikkoman

Toast s Teriyaki, krevetami a avokádem

Moje hodnocení
2x

Dopřejte si víkendový brunch nebo lahodnou večeři jako z prvotřídního přímořského bistra. Tajemství se skrývá v omáčce. Jste připraveni jej odhalit?

2 porce
30 minut

Suroviny

  • oloupaná a rozmačkaná avokáda 2 ks
  • limeta nakrájená na čtvrtky 1 ks
  • šťáva z 1 limety
  • opečené krajíce kváskového chleba 4 ks
  • olivový olej 1 lžíce
  • tygří krevety 350 g
  • omáčka Kikkoman Teriyaki s pečeným česnekem 4 lžíce
  • čerstvý koriandr 1 hrst

Další výborné recepty s omáčkami Kikkoman najdete v našem speciálu:

Postup přípravy

  1. Smíchejte rozmačkané avokádo s limetkovou šťávou a dle chuti osolte, opepřete. Pomazánkou namažte chleba.
  2. Nahřejte olej na nepřilnavé pánvi a orestujte krevety při vysoké teplotě po dobu 30 sekund.
  3. Ke krevetám přilijte Kikkoman Teriyaki omáčku s pečeným česnekem a povařte několik minut, dokud se krevety řádně nepropečou.
  4. Krevetami pokryjte namazané chleby, posypte koriandrem a lehce pokapejte limetkovou šťávou.

PRIMA TIP: Teriyaki nejen k mořským plodům Kikkoman Teriyaki omáčka má v kuchyni všestranné využití, ale nejlépe chutná zkrátka s masem. Nejen s tím z mořských živočichů, ale také se steaky či stehny. Objevte kouzlo její chuti a vyzkoušejte další recepty!

Chcete ještě více inspirace? Vyzkoušejte připravit cibule plněné slaninou podle videoreceptu:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Kikkoman


Přečtěte si také

Recepty