návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Těstoviny s karamelizovanou cibulkou

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 30 minut
Těstoviny s karamelizovanou cibulkou
Autor: Marek Kučera Těstoviny s karamelizovanou cibulkou
Pikantní, pikantní, pikantní. Rychlé, rychlé, rychlé. Neobvyklé, neobvyklé, neobvyklé. Neváhejte, neváhejte, neváhejte.

Postup

  1. Těstoviny uvařte ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou tak, aby byly al dente. Sceďte je a trochu vody z vaření si uchovejte.
  2. Zatímco se těstoviny vaří, rozehřejte na středním stupni olej ve velké pánvi. Přidejte osmaženou cibulku, ančovičky, chilli papričku, olivy, sůl, pepř a za stálého promíchávání 4 minuty smažte. Přidejte ocet, uchovanou vodu z vaření a 1 minutu prohřívejte.
  3. Omáčku promíchejte s těstovinami a podávejte je posypané lístky oregana a parmazánem.

PRIMA TIP: Osmaženou cibulku dnes koupíte hotovou takřka všude včetně farmářských trhů (a oddělení potravin IKEA), ale máte-li přebytek cibule, času a nebojíte se větrat, pak doporučujeme vlastní výrobu. Oloupanou cibuli (běžnou, bílou i červenou nebo směs) nakrájejte na jemné plátky nebo půlměsíčky (vyplatí se smažit nejméně 3 velké cibule) a v silnostěnném kastrolu nebo velké pánvi je, lehce osolené, na přiměřeném množství rostlinného oleje na středním stupni za občasného promíchání smažte, až cibule nejprve zvláční a posléze začne zlátnout a karamelizovat. Výsledek můžete podpořit posypáním lžící cukru zhruba v polovině procesu. Buďte trpěliví, může to trvat – podle množství a šťavnatosti cibule – i půl hodiny. Cibuli pak děrovanou naběračkou přesuňte do uzavíratelné sklenice a uchovejte na chladném a suchém místě.

Těstoviny s karamelizovanou cibulkou  Foto: Těstoviny s karamelizovanou cibulkou; foto: Marek Kučera