Suroviny
- krátké těstoviny (červí trubičky, casarecce) 400 g
- extra panenský olivový olej 2 lžíce
- hotová osmažená cibulka 200 g
- ančovičky v oleji, scezené a nasekané nadrobno 6 filátek
- sušené drcené chilli papričky 1/2 lžičky
- vypeckované olivy (zelené i černé) 90 g
- mořská sůl a čerstvě namletý pepř
- červený vinný ocet 1 lžíce
K podávání
- lístky čerstvého oregana
- najemno nastrouhaný parmazán
Postup přípravy
- Těstoviny uvařte ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou tak, aby byly al dente. Sceďte je a trochu vody z vaření si uchovejte.
- Zatímco se těstoviny vaří, rozehřejte na středním stupni olej ve velké pánvi. Přidejte osmaženou cibulku, ančovičky, chilli papričku, olivy, sůl, pepř a za stálého promíchávání 4 minuty smažte. Přidejte ocet, uchovanou vodu z vaření a 1 minutu prohřívejte.
- Omáčku promíchejte s těstovinami a podávejte je posypané lístky oregana a parmazánem.