krátké těstoviny (červí trubičky, casarecce)
400 g
extra panenský olivový olej
2 lžíce
hotová osmažená cibulka
200 g
ančovičky v oleji, scezené a nasekané nadrobno
6 filátek
sušené drcené chilli papričky
1/2 lžičky
vypeckované olivy (zelené i černé)
90 g
mořská sůl a čerstvě namletý pepř
červený vinný ocet
1 lžíce
K podávání
lístky čerstvého oregana
najemno nastrouhaný parmazán
Postup přípravy
Těstoviny uvařte ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou tak, aby byly al dente. Sceďte je a trochu vody z vaření si uchovejte.
Zatímco se těstoviny vaří, rozehřejte na středním stupni olej ve velké pánvi. Přidejte osmaženou cibulku, ančovičky, chilli papričku, olivy, sůl, pepř a za stálého promíchávání 4 minuty smažte. Přidejte ocet, uchovanou vodu z vaření a 1 minutu prohřívejte.
Omáčku promíchejte s těstovinami a podávejte je posypané lístky oregana a parmazánem.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.