Suroviny
- fettuccine 450 g
- malá cibule 1 ks
- Česnek 2 stroužky
- čerstvá bazalka 2 snítky
- Bobkový list 1 ks
- Olivový olej 2 lžíce
- zeleninový nebo kuřecí vývar 750 ml
- červené víno 500 ml
- Voda 200 ml
- sůl a čerstvě namletý pepř
- čerstvě nastrouhaný parmazán k podávání
- barevný pepř
Postup přípravy
- Cibuli nakrájejte nadrobno a česnek rozdrťte. Všechny přísady vyjma parmazánu dejte do velkého hrnce. Uveďte do varu, pak přepněte na nižší stupeň a vařte za občasného promíchání 7 až 8 minut. Jakmile budou těstoviny měkké, vyjměte bobkový list a snítky bazalky.
- Je-li třeba, pokrm osolte a opepřete a před podáváním posypte parmazánem, případně lístky čerstvé bazalky.