reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Teplý houbový salát
Autor: Vlado Kníž Teplý houbový salát

Teplý houbový salát

Hodnoceno: 0x
Léto je pryč, ale oblíbených salátů se vzdávat nemusíte, ani když toužíte spíš po něčem teplém do žaludku. Připravte si teplý zeleninový salát s hlívou podle šéfa Zdeňka Pohlreicha, je výborný a dresink mu dodá skvělou chuť.
do 30 minut
4 porce

reklama

Postup

  1. Nechte rozehřát pánvičku, pak přilijte olivový olej a vložte houby nakrájené na plátky. Osolte a opepřete, nechte restovat a chvílemi promíchejte. Potom přidejte tymián, bobkový list a nakrájenou zeleninu.
  2. Bazalku a oregano nakrájejte nahrubo a přidejte ke směsi. Chvíli nechte podusit a mezitím si připravte dresink: v misce smíchejte olivový olej, balzamiko, citronovou šťávu, sůl a pepř.
  3. Houby pokapejte dresinkem, nandejte na talíř, ozdobte bobkovým listem a polijte zbytkem dresinku.

Teplý houbový salát Foto:

Teplý houbový salát, foto: Vlado Kníž

Podívejte se na videorecept a vařte přímo se Šéfem:

TVŠ III (5): Teplý houbový salát
Teplý houbový salát

reklama

Související témata: hlíva ústřičná , houby , teplý salát , Malá jídla