Suroviny
- sušenky (libovolné) 250 g
- máslo 80 g
- smetana ke šlehání 500 ml
- čokoláda (tmavá) 500 g
Na ozdobu
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 180 stupňů.
- Sušenky rozdrťte a důkladně je smíchejte s rozpuštěným máslem. Vezměte formu a dno pokryjte sušenkovou směsí, kterou pořádně upěchujte. Formu dejte do trouby a pečte 10 minut.
- Mezitím připravte čokoládovou směs – do rendlíku nalijte smetanu a na středním stupni v ní rozpusťte čokoládu tak, aby se obojí spojilo v hladkou hustou směs. Mělo by to trvat 10 minut (stejně tak dlouho, jak se peče korpus).
- Po 10 minutách vyndejte formu s korpusem z trouby a dejte ji na mřížku. Korpus můžete hned zalít čokoládovou směsí.
- Nechte zchladnout a poté formu dejte do lednice. Nejlépe přes noc. Jednotlivé kousky koláče ozdobte jahodami.
PRIMA TIP: Jahody můžete vyměnit za maliny nebo můžete vytvořit ovocnou omáčku z malin, jahod či lesního ovoce, kterou lze ke koláči podávat.
Vyzkoušejte také základní recept na čokoládové brownies podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE