Tažín z medové kachny a meruněk
Zdroj: Košík plný rajčat
Tažín z medové kachny a meruněk
Zdroj:
Košík plný rajčat
Kachna a sušené meruňky, připravené ve voňavé omáčce z čerstvých rajčat, dávají dohromady vydatný tažín s medovým nádechem. Podávejte s vařeným kuskusem a zelenými fazolkami.
Postup přípravy
-
Kachní stehna vložte kůží dolů do velké pánve. Na mírném plameni zlehka opékejte 10 minut, aby kachna pustila tuk. Pak zvyšte plamen a opečte ze všech stran dohněda. Osolte, opepřete a dejte stranou.
-
Nyní spařte rajčata. Zralá rajčata vložte do žáruvzdorné nádoby a zalijte je vroucí vodou. Nechte 1 minutu stát, poté vodu slijte a ostrým nožem rajčata opatrně oloupejte. Dužinu nahrubo nasekejte a dejte stranou. Šťávu, kterou pustí, nevylévejte.
-
Ve velkém hrnci na středním plameni rozehřejte olej. Přihoďte cibuli a skořici a za občasného míchání restujte 3 minuty, dokud cibule nezměkne a nezačne vonět. Potom přimíchejte nasekaná rajčata, mletý zázvor, mletý koriandr a pepř. Osolte a přiveďte k varu. Přikryjte pokličkou a za občasného míchání, aby rajčata změkla a rozpadla se, vařte 10 minut.
-
Nyní přidejte do hrnce opečená kachní stehna spolu se sušenými meruňkami a šafránem (včetně vody). Přiveďte k varu, přikryjte pokličkou, stáhněte plamen a zvolna vařte 1 hodinu, dokud není maso měkké a propečené.
-
Vmíchejte med, posypte čerstvě nasekaným koriandrem a ihned podávejte.
Tažín z medové kachny a meruněk
Zdroj: Košík plný rajčat
Tažín z medové kachny a meruněk
Zdroj:
Košík plný rajčat