návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Tažín z medové kachny a meruněk

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 2 hodin
Tažín z medové kachny a meruněk
Autor: Košík plný rajčat Tažín z medové kachny a meruněk
Kachna a sušené meruňky, připravené ve voňavé omáčce z čerstvých rajčat, dávají dohromady vydatný tažín s medovým nádechem. Podávejte s vařeným kuskusem a zelenými fazolkami.

Postup

  1. Kachní stehna vložte kůží dolů do velké pánve. Na mírném plameni zlehka opékejte 10 minut, aby kachna pustila tuk. Pak zvyšte plamen a opečte ze všech stran dohněda. Osolte, opepřete a dejte stranou.
  2. Nyní spařte rajčata. Zralá rajčata vložte do žáruvzdorné nádoby a zalijte je vroucí vodou. Nechte 1 minutu stát, poté vodu slijte a ostrým nožem rajčata opatrně oloupejte. Dužinu nahrubo nasekejte a dejte stranou. Šťávu, kterou pustí, nevylévejte.
  3. Ve velkém hrnci na středním plameni rozehřejte olej. Přihoďte cibuli a skořici a za občasného míchání restujte 3 minuty, dokud cibule nezměkne a nezačne vonět. Potom přimíchejte nasekaná rajčata, mletý zázvor, mletý koriandr a pepř. Osolte a přiveďte k varu. Přikryjte pokličkou a za občasného míchání, aby rajčata změkla a rozpadla se, vařte 10 minut.
  4. Nyní přidejte do hrnce opečená kachní stehna spolu se sušenými meruňkami a šafránem (včetně vody). Přiveďte k varu, přikryjte pokličkou, stáhněte plamen a zvolna vařte 1 hodinu, dokud není maso měkké a propečené.
  5. Vmíchejte med, posypte čerstvě nasekaným koriandrem a ihned podávejte.
Tažín z medové kachny a meruněk
Autor: Košík plný rajčat Tažín z medové kachny a meruněk

Košík plný rajčat
Jenny Linford

Téměř každý z nás si jistě oblíbil rajská jablíčka, onu zářivě červenou zeleninu lahodné chuti a výrazného aroma, která hraje nezastupitelnou roli při přípravě mnoha vynikajících pokrmů.

Tato kniha však nenabízí pouze nahodilý výčet stokrát viděných a vyzkoušených receptů – naleznete v ní totiž více než 75 receptů na skutečně originální rajčatové pokrmy, jež těží z charakteristické chuti této fantastické ingredience. Recepty jsou navíc proloženy zajímavými články, jež se týkají jak šlechtění či pěstování rajčat, tak jejich skladování či zpracování. Sáhněte proto i vy do Košíku plného rajčat a vytáhněte z něj recept, který nejlépe vyhoví vašim chuťovým preferencím!

Vydalo nakladatelství Omega.

Související témata: Hlavní jídla , Africká kuchyně