Korpus
- celozrnné sušenky 300 g
- rozpuštěné máslo 180 g
Krém
- 500 g
- bílý jogurt 200 g
- kondenzované mléko 250 g
- šťáva z limetky 4 lžíce
- čerstvé ovoce a máta, případně jedlé květiny na dozdobení
Článek
Nejlepší ovocné koláče od českých foodblogerů
I naši spolupracující čeští foodblogeři si libují v koláčích. Dnes pro vás máme výběr těch ovocných, které rozhodně stojí za vyzkoušení :)
Postup přípravy
- Připravte si formičky na tartaletky s nepřilnavým povrchem.
- Sušenky rozmixujte a smíchejte s rozpuštěným máslem. Připravované těstíčko (má podobu mokrého písku) rozdělte do formiček a vytvarujte misky – včetně okrajů.
- Korpusky pak dejte minimálně na hodinu do lednice odpočinout. Mezitím si připravte krém. V míse vyšlehejte sýr společně s jogurtem, směs musí být dokonale hladká.
- Ve druhé míse smíchejte kondenzované mléko a šťávu z limetky. Postupně pak tuto směs vmíchejte do sýrové části. Krém dejte do jednorázového cukrářského sáčku a plňte jím korpusky na tartaletky.
- Tartaletky pak nechte přibližně 3–4 hodiny odpočinout a před podáváním dozdobte. Krém nebude úplně tuhý, jelikož v něm není žádná želatina ani ztužovač.