návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Tandoori losos s kořeněnou čočkou a rajtou

4 porce
do 30 minut
Tandoori losos s kořeněnou čočkou a rajtou
Autor: Pryč s cukrem Tandoori losos s kořeněnou čočkou a rajtou
Nejste-li v časové tísni, zkuste lososa půlhodinku marinovat, aby se chutě usadily. Mezitím si připravte výtečnou čočku obarvenou na žluto zdravou a lahodnou kurkumou. A nezapomeňte přidat rajtu, čerstvá rajčata a citron na pokapání – jídlo opravdu probudí.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Ve velké míse smíchejte všechny přísady na marinádu. Vložte do ní filety z lososa a smočte je tak, aby kůže zůstala čistá. V případě dostatku času lososa zakryjte a na 30 minut odložte do chladničky.
  2. Na kořeněnou čočku pražte nasucho koření v pánvi na středním ohni asi minutu, aby se oříškově rozvonělo. Přidejte olivový olej, cibuli a zázvor, opékejte 3 5 minut, až cibule změkne. Pak vsypte čočku a míchejte, dokud se neprohřeje.
  3. Lososa vyjměte z marinády, kůži pořádně osolte, aby se tak snadno nepřichytávala k pánvi. Ve velké pánvi rozehřejte na středním ohni olivový olej (nebo použijte gril) a lososa položte kůží dolů. Opékejte 3 minuty, pak rybu obraťte a opékejte 23 minuty z druhé strany zvnějšku by měl být losos matný až na 1 cm od prostředka dolů. Uvnitř bude ve středu mírně červenavý. Jestli dáváte přednost zcela propečené rybě, opékejte ji po druhé straně o 2 minuty déle. Lososa nechte před podáváním 2–3  minuty odpočinout.
  4. V míse smíchejte všechny suroviny na rajtu.
  5. Lososa podávejte s čočkou a klínkem citronu na pokapání, se špenátem, rajčátky a rajtou.
Reklama

Tandoori losos s kořeněnou čočkou a rajtou  Foto: Tandoori losos s kořeněnou čočkou a rajtou; foto: Pryč s cukrem

Pryč s cukrem

Pryč s cukrem Foto:

Tori Haschka

Chcete získat víc energie, zhubnout pár kilogramů a udržet si to? Toužíte mít lepší pleť? Přejete si, aby vaše strava byla nápaditější a nebyla založena na pečivu, bramborách, těstovinách a rýži?

Australanka Tori Haschka, autorka uznávaných knih o jídle a cestování i jednoho z nejlepších kulinárně cestovatelských blogů na světě, vám se svými sytivými a lahodnými recepty ukáže, jak na to. Hledala inspiraci po celém světě a postupně se zamilovala hlavně do semínek a luštěnin. Díky jejím receptům a radám přestanete být závislí na sacharidech chudých na živiny. Čeká vás povzbuzení a posilnění k snídani, lehké dobroty k zobání na párty, jiný pohled na téma tekutý oběd neboli polévky, netradiční přílohy a saláty, letní libové hody, hřejivá podzimní jídla a božské dezerty.

A co k tomuto způsobu stravování potřebujete především? Tvořivost v kuchyni a tou se od Tori jistě „nakazíte".

Vydalo nakladatelství Slovart.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama