Sýrové kuličky z kynutého těsta
Zdroj: archiv Babiččina volba
Sýrové kuličky z kynutého těsta
Zdroj:
archiv Babiččina volba
Postup přípravy
-
Do mísy nasypte mouku a doprostřed udělejte důlek.
-
Do důlku nalijte část vlažného mléka a do něj rozdrobte droždí, přidejte cukr. Nechte asi 10 minut odstát.
-
Přidejte zbylé mléko, vejce, máslo, parmazán, sůl a vypracujte hladké těsto.
-
Těsto zakryjte a nechte na teplém místě kynout asi 45 minut.
-
Po vykynutí z těsta vyválejte váleček a ten nakrájejte na stejně velké kousky.
-
Z každého kousku těsta vytvarujte kuličku o průměru asi 3 cm, tu rozmáčkněte a na střed položte trochu strouhaného čedaru. Poté vše zabalte do měšce a znovu vytvarujte do kuličky tak, aby sýr zůstal uprostřed.
-
Kuličky skládejte na pečicím papírem vyložený plech v dostatečných rozestupech a pod utěrkou nechte ještě asi 15 minut kynout.
-
Vykynuté kuličky pečte na 180 °C dozlatova, asi 15 minut.
-
Když kuličky začnou zlátnout, posypte je zbylým čedarem a spolu s ním je dopečte.
Sýrové kuličky z kynutého těsta 2
Zdroj: archiv Babiččina volba
Sýrové kuličky z kynutého těsta 2
Zdroj:
archiv Babiččina volba