zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Svěží jahodový koláč bez želatiny
Autor: Česká veganská společnost Svěží jahodový koláč bez želatiny

Svěží jahodový koláč bez želatiny

Hodnoceno: 6x
Vyzkoušejte recept na lehký veganský koláč s jahodami, který zdobí želé, ale bez želatiny. Rostlinný agar funguje stejně dobře a pod průhlednou lesklou vrstvou se budou jahody vyskládané do ornamentu krásně vyjímat.
do 1 hodiny
8–10 porcí

reklama

Suroviny (8–10 porcí)

Těsto:

Náplň:

Postup

  1. Z mouky, cukru, soli a margarínu vypracujte těsto, dle potřeby přidejte studenou vodu. Těsto vmačkejte do formy a vložte na 15 minut do lednice.
  2. Pečte přibližně 15 minut na 180 ℃, nechte krátce vychladnout a vyklopte z formy.
  3. Želé připravte v rendlíku smícháním vody, džusu, citronové šťávy a agaru. Vařte asi minutu.
  4. Na koláč vyskládejte plátky jahod a zalijte připraveným želé. Nechte ztuhnout v lednici.

PRIMA TIP: Další informace a tipy o rostlinné stravě najdete na webu Česká veganská společnost

Svěží jahodový koláč bez želatiny
Autor: Česká veganská společnost Svěží jahodový koláč bez želatiny

reklama

Související témata: jahody , jahodový koláč , veganské recepty , agar , Sladké