Česká veganská společnost

Svěží jahodový koláč bez želatiny

Moje hodnocení
6x

Vyzkoušejte recept na lehký veganský koláč s jahodami, který zdobí želé, ale bez želatiny. Rostlinný agar funguje stejně dobře a pod průhlednou lesklou vrstvou se budou jahody vyskládané do ornamentu krásně vyjímat.

8 porcí
60 minut

Těsto

Náplň

Postup přípravy

  1. Z mouky, cukru, soli a margarínu vypracujte těsto, dle potřeby přidejte studenou vodu. Těsto vmačkejte do formy a vložte na 15 minut do lednice.
  2. Pečte přibližně 15 minut na 180 ℃, nechte krátce vychladnout a vyklopte z formy.
  3. Želé připravte v rendlíku smícháním vody, džusu, citronové šťávy a agaru. Vařte asi minutu.
  4. Na koláč vyskládejte plátky jahod a zalijte připraveným želé. Nechte ztuhnout v lednici.

PRIMA TIP: Další informace a tipy o rostlinné stravě najdete na webu Česká veganská společnost.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Česká veganská společnost

Česká veganská společnost

Když se někdo z členů rodiny rozhodne přejít na veganské stravování, nemusí to znamenat větší zátěž při přípravě rodinných jídel ani ošklíbání „masožravců“ nad talířem s večeří. Kuchařka Máme doma vegana přináší svěží, zdravé recepty na jídla připravovaná z rostlinných surovin, které se dají snadno upravit tak, aby vyhovovala i pojídačům masa a vegetariánům, případně může být inspirací pro rodiny, které přecházejí na flexitariánství. Najdete tu pokrmy na každý den a pro každého, od snídaní přes svačiny k hlavním chodům a lahodným dezertům, s nutričními tipy a flexibilními možnostmi – to všechno z knihy Máme doma vegana dělá nepostradatelnou kuchařku pro 21. století.

Vydalo nakladaelství Esence.


Přečtěte si také

Recepty