Suroviny
- maliny (čerstvé nebo mražené ) 4 hrnky
- džus (brusinkový džus nebo šťáva z bílých hroznů) 1/4 hrnku
- cukr 1/2 až 3/4 hrnku
- zakysaná smetana 1 hrnek
- máta (jemně nasekaná) 2 lžíce
Pro milovníky malin aneb Studenou polévkou to nekončí!
Nová hvězda dokonalé zahradní party? Zkuste spojení malin a Prosecca, které se během nadcházejících letních dní přímo nabízí. „Chuť malin i Prosecca je založená na harmonii jemné sladkosti a příjemné kyselosti, a tak k sobě výborně ladí. Pro perfektní vzhled můžete maliny přidat nejen do drinku samotného, ale zkusit s nimi ozdobit také skleničku. K tomu využijte ideálně maliny zmrzlé,“ radí Petr Mašek, ambasador značky Mionetto.
Postup přípravy
- Maliny spolu s džusem a cukrem najemno rozmixujte.
- Směs následně přeceďte, díky čemuž se zbavíte semínek.
- Připravenou polévku nalijte do mísy.
- Přidejte smetanu a lehce promíchejte, aby barvy vytvořily krásný efekt.
- Dejte vychladit.
- Před podáváním ozdobte ještě několika kapkami husté smetany, lístky máty a malinami či jiným drobným ovocem.
Studená malinová polévka 1 Zdroj: TZ Mionetto