Studená malinová polévka: nevšední a osvěžující

Moje hodnocení
2x

Parné dny se pomalu blíží a chuť na horké polévky klesá. Se studenými polévkami ale snadno změníte názor! Tato nevšední malinová variace je zároveň i dezert plný vitamínů.

1 porce
10 minut

Suroviny

  • maliny (čerstvé nebo mražené maliny) 4 hrnky
  • brusinkový džus nebo šťáva z bílých hroznů 1/4 hrnku
  • cukr 1/2 až 3/4 hrnku
  • zakysaná smetana 1 hrnek
  • máta, jemně nasekaná 2 lžíce

Pro milovníky malin aneb Studenou polévkou to nekončí!

Nová hvězda dokonalé zahradní party? Zkuste spojení malin a Prosecca, které se během nadcházejících letních dní přímo nabízí. „Chuť malin i Prosecca je založená na harmonii jemné sladkosti a příjemné kyselosti, a tak k sobě výborně ladí. Pro perfektní vzhled můžete maliny přidat nejen do drinku samotného, ale zkusit s nimi ozdobit také skleničku. K tomu využijte ideálně maliny zmrzlé,“ radí Petr Mašek, ambasador značky Mionetto.

Postup přípravy

  1. Maliny spolu s džusem a cukrem najemno rozmixujte.
  2. Směs následně přeceďte, díky čemuž se zbavíte semínek.
  3. Připravenou polévku nalijte do mísy.
  4. Přidejte smetanu a lehce promíchejte, aby barvy vytvořily krásný efekt.
  5. Dejte vychladit.
  6. Před podáváním ozdobte ještě několika kapkami husté smetany, lístky máty a malinami či jiným drobným ovocem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Tereza Pánková

redaktorka FTV Prima

Přečtěte si také

Recepty