Najděte si recept
Na co máte chuť?

Strouhané řezy z celozrnné mouky s tvarohovou náplní
Sladké řezy a obecně všechny moučníky, které jsou pečené na plechu a snadné, se v české kuchyni těší velké oblibě. Není divu, když je něco sladkého na zub ke kávě prostě základ. Zkuste tentokrát strouhané řezy s tvarohovou náplní, u jednoho pekáčku nezůstane.
do 1,5 hodiny
Suroviny
- hladká celozrnná ječná či pšeničná mouka 300 g
- změklé máslo 200 g
- špetka soli
- vejce 1 ks
- holandské kakao 2 lžíce
- kypřicí prášek bez fosfátů 1 ks
- moučkový cukr 75 g
- jemný tvaroh na pečení (v papíru) 600 g
- kůra z citronu 1 ks
- med 150 g
- žloutky 3 ks
- bílky 3 ks
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Do hnětací mísy prosejte mouku, kakao, cukr, přidejte sůl, máslo, vejce a kypřicí prášek a pomocí metly typu K zpracujte těsto.
- To pak rozdělte na dva kusy a dejte na hodinu vychladit do lednice.
- Po této době vyšlehejte z bílků tuhý sníh.
- Tvaroh smíchejte s medem, žloutky a najemno nastrouhanou citronovou kůrou a nakonec opatrně zapracujte sníh.
- Pekáček či zapékací mísu (rozměry té mé jsou 30 x 24) vyložte pečicím papírem.
- Na dno formy na pečicí papír nastrouhejte přes hrubou stranu struhadla první část těsta.
- Na něj rozprostřete tvarohovou směs a nakonec zastrouhejte druhou částí těsta.
- Dejte péct do předehřáté trouby na 170 °C na 45 minut.
- Po upečení nechejte vychladnout, poté nakrájejte na řezy a podávejte.
PRIMA TIP
Aby se vše povedlo, použijte do korpusu suroviny z lednice pokojové teploty. Tvaroh si také vytáhněte předem. Sníh ale šlehejte ze studených bílků z lednice.
Milluji
Blog Milluji je zaměřen na racionální způsob života. Naše zdraví a štěstí je ovlivněno nejen správným a kvalitním stravováním, ale také způsobem myšlení a naším celkovým životním stylem. Na tomto blogu najdete inspiraci pro zdravé vaření a pečení, výrobu domácí kosmetiky, motivační články, články o zdraví a také o všech radostech i nástrahách mateřství.
Jmenuji se Kateřina Jašková a víte co? Miluji svůj život :)