Suroviny
Postup přípravy
- Do hnětací mísy prosejte mouku, kakao, cukr, přidejte sůl, máslo, vejce a kypřicí prášek a pomocí metly typu K zpracujte těsto.
- To pak rozdělte na dva kusy a dejte na hodinu vychladit do lednice.
- Po této době vyšlehejte z bílků tuhý sníh.
- Tvaroh smíchejte s medem, žloutky a najemno nastrouhanou citronovou kůrou a nakonec opatrně zapracujte sníh.
- Pekáček či zapékací mísu (rozměry té mé jsou 30 x 24) vyložte pečicím papírem.
- Na dno formy na pečicí papír nastrouhejte přes hrubou stranu struhadla první část těsta.
- Na něj rozprostřete tvarohovou směs a nakonec zastrouhejte druhou částí těsta.
- Dejte péct do předehřáté trouby na 170 °C na 45 minut.
- Po upečení nechejte vychladnout, poté nakrájejte na řezy a podávejte.
PRIMA TIP
Aby se vše povedlo, použijte do korpusu suroviny z lednice pokojové teploty. Tvaroh si také vytáhněte předem. Sníh ale šlehejte ze studených bílků z lednice.