Strouhané řezy z celozrnné mouky s tvarohovou náplní

Moje hodnocení
9x

Sladké řezy a obecně všechny moučníky, které jsou pečené na plechu a snadné, se v české kuchyni těší velké oblibě. Není divu, když je něco sladkého na zub ke kávě prostě základ. Zkuste tentokrát strouhané řezy s tvarohovou náplní, u jednoho pekáčku nezůstane.

1 porce
90 minut
česká

Suroviny

  • hladká celozrnná ječná či pšeničná mouka 300 g
  • máslo (změklé máslo) 200 g
  • sůl (špetka soli)
  • vejce 1 ks
  • kakao (holandské kakao) 2 lžíce
  • kypřicí prášek bez fosfátů 1 ks
  • moučkový cukr 75 g
  • jemný tvaroh na pečení (v papíru) 600 g
  • citronová kůra (kůra z citronu) 1 ks
  • med 150 g
  • žloutek (žloutky) 3 ks
  • bílek (bílky) 3 ks

Postup přípravy

  1. Do hnětací mísy prosejte mouku, kakao, cukr, přidejte sůl, máslo, vejce a kypřicí prášek a pomocí metly typu K zpracujte těsto.
  2. To pak rozdělte na dva kusy a dejte na hodinu vychladit do lednice.
  3. Po této době vyšlehejte z bílků tuhý sníh.
  4. Tvaroh smíchejte s medem, žloutky a najemno nastrouhanou citronovou kůrou a nakonec opatrně zapracujte sníh.
  5. Pekáček či zapékací mísu (rozměry té mé jsou 30 x 24) vyložte pečicím papírem.
  6. Na dno formy na pečicí papír nastrouhejte přes hrubou stranu struhadla první část těsta.
  7. Na něj rozprostřete tvarohovou směs a nakonec zastrouhejte druhou částí těsta.
  8. Dejte péct do předehřáté trouby na 170 °C na 45 minut.
  9. Po upečení nechejte vychladnout, poté nakrájejte na řezy a podávejte.

PRIMA TIP

Aby se vše povedlo, použijte do korpusu suroviny z lednice pokojové teploty. Tvaroh si také vytáhněte předem. Sníh ale šlehejte ze studených bílků z lednice.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Milluji


Přečtěte si také

Recepty