archiv Haribo

Strašidelné pohoštění pro jakoukoliv párty

Moje hodnocení
0x

Chystáte tematickou párty? Připravte pro vaše děti i přátele originální pohoštění. Strašidelné hrobečky s jedlou hlínou se skvěle hodí nejen na halloweenskou oslavu, ale i k jakékoliv jiné příležitosti. Příprava hrobečků je jednoduchá a nezabere vám příliš času. K nazdobení se skvěle hodí bonbony Haribo Color Rado, ale použít lze i jiné Haribo produkty. Fantazii se meze nekladou.

1 porce
30 minut

Krém

  • mascarpone 200 g
  • smetana ke šlehání (33 %) 200 g
  • mléčná čokoláda 100 g
  • cukr krupice 1 lžíce

Hlína

  • čokoládové sušenky nebo zbytky čokoládového korpusu

Náhrobky

  • marcipán či oválné sušenky
  • na ozdobení HARIBO bonbony Color Rado (netopýři)

Želatinové bonbony Haribo si oblíbily celé generace dětí i dospělých, ale věděli jste, že ikonické bonbony můžete použít i v kuchyni při přípravě různých lahodných dezertů? Inspiraci na další recepty naleznete na www.haribomalycukrar.cz, kde se právě teď můžete zapojit do soutěže pro děti a rodiče.

Další recepty s Haribo bonbony pro inspiraci najdete v tomto speciálu:

Postup přípravy

  1. Nejdříve připravte krém. Mascarpone spolu se šlehačkou ušlehejte do krému a přidejte rozpuštěnou čokoládu. Vsypte lžíci cukru, krátce prošlehejte a nechte vychladnout.
  2. Mezitím na větší kousky rozdrobte sušenky (nebo zbytek korpusu) a připravte náhrobní kameny. Ty vytvoříte pomocí marcipánové hmoty, dobře zafungují i oválné sušenky.
  3. Jakmile krém vychladne a ztuhne, naplňte jím připravené skleničky. Navrch dejte nadrobenou hlínu a naaranžujte náhrobek. Nakonec přidejte netopýra a strašidelný dezert je kompletní.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Haribo


Přečtěte si také

Recepty