Krém
- mascarpone 200 g
- smetana ke šlehání (33 %) 200 g
- mléčná čokoláda 100 g
- cukr krupice 1 lžíce
Hlína
- sušenky (čokoládové nebo zbytky čokoládového korpusu)
Želatinové bonbony Haribo si oblíbily celé generace dětí i dospělých, ale věděli jste, že ikonické bonbony můžete použít i v kuchyni při přípravě různých lahodných dezertů? Inspiraci na další recepty naleznete na www.haribomalycukrar.cz, kde se právě teď můžete zapojit do soutěže pro děti a rodiče.
Další recepty s Haribo bonbony pro inspiraci najdete v tomto speciálu:
Postup přípravy
- Nejdříve připravte krém. Mascarpone spolu se šlehačkou ušlehejte do krému a přidejte rozpuštěnou čokoládu. Vsypte lžíci cukru, krátce prošlehejte a nechte vychladnout.
- Mezitím na větší kousky rozdrobte sušenky (nebo zbytek korpusu) a připravte náhrobní kameny. Ty vytvoříte pomocí marcipánové hmoty, dobře zafungují i oválné sušenky.
- Jakmile krém vychladne a ztuhne, naplňte jím připravené skleničky. Navrch dejte nadrobenou hlínu a naaranžujte náhrobek. Nakonec přidejte netopýra a strašidelný dezert je kompletní.