Suroviny
- hovězí steak (flank steak) cca 800 g
- řepkový olej 1 lžíce
- sůl
- čerstvě namletý pepř (černý )
Dresink
- hrubozrnná hořčice 2 lžíce
- citronová šťáva 1 lžíce
- extra virgin olivový olej 4 lžíce
- strouhaný parmazán (najemno nastrouhaný) 2 lžíce
Na podávání
- červená cibule 1–2 ks
- ciabatta 2 ks
- rukola velká hrst
- sůl (maldonská )
Článek
10x neodolatelný sendvič
Sendvič je ideálním parťákem na cesty, ale také na "piknikování". A jelikož se blíží čas letního polehávání v parcích, připravili jsme pro vás výběr několika famózních...
Postup přípravy
- Steak vyndejte zhruba 30 minut před přípravou z chladničky a nechte prohřát na pokojovou teplotu. Poté steak z obou stran osolte, opepřete a dobře potřete řepkovým olejem.
- Pečte na rozpálené pánvi z každé strany cca 8 minut (stupeň propečení medium – medium rare). Dobu tepelné úpravy ale musíte přizpůsobit tloušťce flank steaku a požadovanému stupni propečení. Hotový flank steak nechte 15 minut odpočinout přikrytý alobalem.
- Mezitím v misce prošlehejte hrubozrnnou hořčici s citronovou šťávou a olivovým olejem. Vmíchejte parmazán a podle chuti osolte a opepřete.
- Červenou cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké nudličky, které namočte do studené vody. Ciabatty podélně rozřízněte, řezné plochy potřete olivovým olejem a na rozpálené pánvi je opečte dozlatova.
- Odpočinutý flank steak nakrájejte přes vlákno ostrým nožem na tenké plátky. Opečené ciabatty potřete připraveným dresinkem, přidejte rukolu, okapanou červenou cibuli a nakonec plátky flank steaku. Posypte maldonskou solí, zakápněte dresinkem a hned podávejte.