Markus Kaufer

Špičaté zelí pečené na cedrovém prkénku s krustou ze sýra s modrou plísní

Moje hodnocení
4x

Chcete-li vegetariány v řadách svých hostů překvapit kreativním pokrmem, získáte tímto jídlem připraveným z křehkého zelí značnou oblibu. A potěšíte i masožravce, kteří si můžou tuhle dobrotu dát jako přílohu.

4 porce
60 minut

Suroviny

  • špičaté zelí 1 ks (asi 1 kg)
  • sýr s modrou plísní, např. gorgonzola 200 g
  • zakysaná smetana 100 g
  • crème fraîche 100 g
  • šťáva z 1/2 limetky
  • sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)

Navíc

  • cedrová prkénka 1–2 ks

Postup přípravy

  1. Cedrová prkénka namočte asi na 2 hodiny do studené vody. Zelí zbavte košťálu a 15 minut ho blanšírujte ve vroucí vodě.
  2. Na přípravu krusty smíchejte sýr s modrou plísní se zakysanou smetanou a crème fraîche, dochuťte limetovou šťávou, solí a pepřem.
  3. Špičaté zelí nakrájejte na plátky tloušťky prstu a položte je na cedrová prkénka. Plátky zelí potřete sýrovou směsí a v nepřímém žáru grilovací komory připravujte asi 35 minut při 120 °C.
  4. Zelí je hotové, jakmile je ještě lehce křupavé, ale sýr už má krásně zlatohnědé zabarvení.

PRIMA TIP: Recept můžete připravit i z červeného hlávkového zelí.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Markus Kaufer

Grada

Precizní příručka pro milovníky moderního grilování, uzení, barbecue. Ucelený přehled všech pomůcek, nástrojů a samotných grilů a udíren s pečlivým popisem a výčtem vlastností a výhod. A samozřejmě nechybí ani obsáhlá receptová část, v které najdete 70 zajímavých receptů. Solidní pomocník pro všechny, kdo rádi přicházejí věcem na kloub.

Vydalo nakladatelství Grada.


Přečtěte si také

Recepty