zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Špičaté zelí pečené na cedrovém prkénku s krustou ze sýra s modrou plísní
Autor: Udíme a grilujeme Špičaté zelí pečené na cedrovém prkénku s krustou ze sýra s modrou plísní

Špičaté zelí pečené na cedrovém prkénku s krustou ze sýra s modrou plísní

Hodnoceno: 4x
Chcete-li vegetariány v řadách svých hostů překvapit kreativním pokrmem, získáte tímto jídlem připraveným z křehkého zelí značnou oblibu. A potěšíte i masožravce, kteří si můžou tuhle dobrotu dát jako přílohu.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Cedrová prkénka namočte asi na 2 hodiny do studené vody. Zelí zbavte košťálu a 15 minut ho blanšírujte ve vroucí vodě.
  2. Na přípravu krusty smíchejte sýr s modrou plísní se zakysanou smetanou a crème fraîche, dochuťte limetovou šťávou, solí a pepřem.
  3. Špičaté zelí nakrájejte na plátky tloušťky prstu a položte je na cedrová prkénka. Plátky zelí potřete sýrovou směsí a v nepřímém žáru grilovací komory připravujte asi 35 minut při 120 °C.
  4. Zelí je hotové, jakmile je ještě lehce křupavé, ale sýr už má krásně zlatohnědé zabarvení.

PRIMA TIP: Recept můžete připravit i z červeného hlávkového zelí.

Špičaté zelí pečené na cedrovém prkénku s krustou ze sýra s modrou plísní
Autor: Udíme a grilujeme Špičaté zelí pečené na cedrovém prkénku s krustou ze sýra s modrou plísní

reklama

Udíme a grilujeme
Markus Kaufer

Precizní příručka pro milovníky moderního grilování, uzení, barbecue. Ucelený přehled všech pomůcek, nástrojů a samotných grilů a udíren s pečlivým popisem a výčtem vlastností a výhod. A samozřejmě nechybí ani obsáhlá receptová část, v které najdete 70 zajímavých receptů. Solidní pomocník pro všechny, kdo rádi přicházejí věcem na kloub.

Vydalo nakladatelství Grada.