reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Spaghetti alla carbonara
Autor: Coolinářka Spaghetti alla carbonara

Spaghetti alla carbonara

Hodnoceno: 0x
Ikonické jídlo italské kuchyně – jednoduché, jen z těch nejlepších surovin! Také patříte mezi milovníky špaget s italskou pancettou a řádnou dávkou žloutků?
do 30 minut
2 porce

Článek

Parádní recepty na milované špagety Foto:

16 parádních receptů na oblíbené špagety

Ačkoliv je druhů těstovin nepřeberné množství, jeden druh z nich nepokrytě vyčnívá. Špagety neboli spaghetti, pokud chcete ctít italský původ, jsou zkrátka nepřekonatelné.

reklama

reklama

Postup

  1. Do vroucí osolené vody dejte vařit špagety.
  2. Mezitím, než se těstoviny uvaří, nakrájejte na malé kostičky pancettu a zprudka ji orestujte na velké pánvi.
  3. V misce smíchejte žloutky s parmazánem.
  4. Uvařené těstoviny slijte, ale nechte si trochu vody, ve které se vařily. Horké špagety neproplachujte a rovnou je přidejte do pánve se slaninou a promíchejte.
  5. Ihned do horkých těstovin nalijte vaječno-parmazánovou směs, v horkých těstovinách se vytvoří krémová omáčka, případně přidejte pár lžic vody, ve které se vařily špagety. Pod pánví ale nesmíte mít zapnutý sporák, pracujte jen s teplotou těstovin.
  6. Hotové těstoviny posypte čerstvě namletým pepřem a nastrouhaným parmazánem, můžete přidat i zelenou petrželku.

Spaghetti alla carbonara 2 Foto: Spaghetti alla carbonara; foto: Coolinářka

Coolinářka Foto:

Coolinářka je COOL!

Svatava Vašková, autorka foodblogu Coolinářka a autorka dvou kuchařek Coolinářka testováno na rodině a Vánoční kuchařka pro kluky a holky ve svých receptech inspiruje je každodennímu vaření z kvalitních, běžně dostupných surovin. 

Na jejím blogu najdete široké spektrum receptů: od typů na snídaně, polévky, masitá i zeleninová hlavní jídla, až po jednoduché recepty. 

Obě knížky můžete sehnat ve všech knihkupectvích nebo si je objednat například ZDE.


reklama