Suroviny
Článek
16 parádních receptů na oblíbené špagety
Ačkoliv je druhů těstovin nepřeberné množství, jeden druh z nich nepokrytě vyčnívá. Špagety neboli spaghetti, pokud chcete ctít italský původ, jsou zkrátka nepřekonatelné.
Postup přípravy
- Do vroucí osolené vody dejte vařit špagety.
- Mezitím, než se těstoviny uvaří, nakrájejte na malé kostičky pancettu a zprudka ji orestujte na velké pánvi.
- V misce smíchejte žloutky s parmazánem.
- Uvařené těstoviny slijte, ale nechte si trochu vody, ve které se vařily. Horké špagety neproplachujte a rovnou je přidejte do pánve se slaninou a promíchejte.
- Ihned do horkých těstovin nalijte vaječno-parmazánovou směs, v horkých těstovinách se vytvoří krémová omáčka, případně přidejte pár lžic vody, ve které se vařily špagety. Pod pánví ale nesmíte mít zapnutý sporák, pracujte jen s teplotou těstovin.
- Hotové těstoviny posypte čerstvě namletým pepřem a nastrouhaným parmazánem, můžete přidat i zelenou petrželku.