Kitchen Story

Špagety se zeleninovým ragú

Moje hodnocení
7x

Boloňskou omáčku zná snad každý, ale co třeba vyzkoušet bezmasou verzi se zeleninou a houbami? Při přípravě věnujte zelenině dostatečně dlouhou péči, ať z ní dostanete co nejvíc chuti. Rozhodně nebudete litovat. ;)

2 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Rozehřejte větší pánev. Sušené houby nechte odmočit v misce s vodou.
  2. Ve větším hrnci přiveďte vodu k varu, dobře osolte a uvařte špagety podle návodu.
  3. Mrkev, petržel a celer zbavte slupky a nakrájejte na kostička cca 5 x 5 mm. Přidejte na pánev spolu s 2 lžícemi másla a 1 lžící olivového oleje. Restujte na silnějším plameni dozlatova.
  4. Cibuli nakrájejte na kostičky, houby očistěte, nakrájejte na plátky, sušené houby zbavte přebytečné vody a vše přidejte restovat na pánev. Ke směsi dejte bobkový list, tymián i rozmarýn. Stáhněte plamen na polovinu a zlehka pokračujte, dokud vše nebude mít krásnou zlatavou barvu. Nakonec přidejte česnek nakrájený nadrobno.
  5. Rajčatový protlak dejte na pánev a zarestujte.
  6. Zalijte červeným vínem a nechte odpařit všechen alkohol. Vodu z odmočených hub nalijte na pánev a nechte zredukovat na třetinu, abyste zvýraznili chuť.
  7. Přidejte krájená rajčata a dochuťte solí, pepřem, případně třtinovým cukrem. Hladkolistou petržel nasekejte nadrobno a zamíchejte do zeleninového ragú.
  8. Hotové těstoviny sceďte a na pánvi promíchejte s ragú a podávejte se strouhaným parmazánem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kitchen Story

Kitchen Story

… aneb manželé v kuchyni!

Mariku a Jiřího Kučovy spojil nejen svazek manželský, ale i společný koníček, láska k jídlu a vaření. Ten postupně přerostl v jeden z mnoha oblíbených blogů s názvem Kitchen Story. A ten postupně přerostl v tak mimořádně úspěšný projekt, že se mu Marika rozhodla věnovat na plný úvazek. A to celé teď přerostlo v první společnou krásně napsanou a s citem nafocenou kuchařku s názvem Manželé kuchyni…

Vzhledem k Jiřího diagnóze Crohnovy nemoci jsou v ní recepty bezlepkové a bez laktózy, ale i ty klasické. „Rozhodně nejsou nijak dietní, ale určitě jsou zdravější, lehčí, ale poctivé a vymýšlené s respektem k tomu, co zrovna roste a dozrává,“ říká o ní manželská dvojice, pro kterou se vaření a předávání kulinárních zkušeností stalo součástí života.


Přečtěte si také

Recepty