Špagety se zeleninovým ragú
Zdroj: KitchenStory.cz
Špagety se zeleninovým ragú
Zdroj:
KitchenStory.cz
Boloňskou omáčku zná snad každý, ale co třeba vyzkoušet bezmasou verzi se zeleninou a houbami? Při přípravě věnujte zelenině dostatečně dlouhou péči, ať z ní dostanete co nejvíc chuti. Rozhodně nebudete litovat. ;)
Postup přípravy
-
Rozehřejte větší pánev. Sušené houby nechte odmočit v misce s vodou.
-
Ve větším hrnci přiveďte vodu k varu, dobře osolte a uvařte špagety podle návodu.
-
Mrkev, petržel a celer zbavte slupky a nakrájejte na kostička cca 5 x 5 mm. Přidejte na pánev spolu s 2 lžícemi másla a 1 lžící olivového oleje. Restujte na silnějším plameni dozlatova.
-
Cibuli nakrájejte na kostičky, houby očistěte, nakrájejte na plátky, sušené houby zbavte přebytečné vody a vše přidejte restovat na pánev. Ke směsi dejte bobkový list, tymián i rozmarýn. Stáhněte plamen na polovinu a zlehka pokračujte, dokud vše nebude mít krásnou zlatavou barvu. Nakonec přidejte česnek nakrájený nadrobno.
-
Rajčatový protlak dejte na pánev a zarestujte.
-
Zalijte červeným vínem a nechte odpařit všechen alkohol. Vodu z odmočených hub nalijte na pánev a nechte zredukovat na třetinu, abyste zvýraznili chuť.
-
Přidejte krájená rajčata a dochuťte solí, pepřem, případně třtinovým cukrem. Hladkolistou petržel nasekejte nadrobno a zamíchejte do zeleninového ragú.
-
Hotové těstoviny sceďte a na pánvi promíchejte s ragú a podávejte se strouhaným parmazánem.
Špagety se zeleninovým ragú 2
Zdroj: KitchenStory.cz
Špagety se zeleninovým ragú 2
Zdroj:
KitchenStory.cz