Suroviny
- olivový olej
- hlíva ústřičná 250 g
- česnek (na plátky) 5 stroužků
- špagety 300 g
- hrášek (čerstvý vyloupaný) 200 g
- máslo 50 g
- citronová šťáva 1
- mozzarella (nejlépe typ bufallo) 1 ks
- sůl
- černý pepř
- chilli olej
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 200 °C. Na plech vyložte hlívu a zakápněte olivovým olejem.
- Vložte do trouby na 15 minut, poté plech vyndejte, hlívu zasypejte plátky česneku a vraťte zpět.
- Pečte dalších 15 minut, hlíva by měla být křupavá a česnek lehce zkaramelizovaný.
- Mezitím si uvařte špagety podle návodu. Pár minut před slitím špaget k nim přidejte hrášek. Poté vše dohromady slijte a přendejte na pánev (nebo vše můžete dodělat v hrnci, pokud nechcete špinit nádobí, ale pozor, ať se vám těstoviny nepřipálí).
- Postavte na velmi nízký plamen, přidejte máslo, citronovou šťávu a nechte rozpustit. Přisypejte hotovou hlívu s česnekem a dochuťte.
- Mozzarellu dávejte až na jednotlivé porce na talíři a vše zakápněte chilli olejem.