Laura Santtini

Špagety s harissou a burratou

Moje hodnocení
4x

Příprava těchto těstovin je neobyčejně rychlá, navíc k ní potřebujete jen minimum surovin. A ten výsledek? Naprosto neodolatelný!

2 porce
30 minut

Suroviny

  • extra panenský olivový olej 2 lžíce
  • oloupané a na délku rozpůlené stroužky česneku 2 ks
  • pasta harissa (množství zvolte podle ostrosti) 1-2 lžíce
  • sušené těstoviny nebo 160 g čerstvých těstovin 200 g
  • hrst natrhaných lístků čerstvé máty nebo rukoly
  • na kousky natrhané sýry buratta 2 ks

Postup přípravy

  1. Osolenou vodu na těstoviny přiveďte ve velkém hrnci k varu.
  2. V míse mezitím smíchejte olivový olej, česnek a harissu. Osolte a opepřete.
  3. Když je osolená vodu v hrnci vroucí, vhoďte do ní těstoviny a vařte je dle návodu na obalu.
  4. Těstoviny sceďte, ale nechte si hrnek vody. Nasypte horké těstoviny ke směsi s harissou, přidejte lístky máty nebo rukoly a přilijte trochu slité vody, pokud je třeba. Dobře promíchejte, aby byly těstoviny obalené harissou a olejem. Opatrně přimíchejte natrhanou burratu.
  5. Posypte čerstvě mletým pepřem, ozdobte několika lístky máty a ihned podávejte.
  6. Lze posypat smaženou cibulkou, rozinkami a mandlemi.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Laura Santtini

Knihy Omega Laura Santtini

Italská spisovatelka Laura Santtini píše o jídle a spojuje v sobě na jedné straně bohatou kulturu autentické italské kuchyně, která patří k hluboko zakořeněnému dědictví milovníka jídla, a na straně druhé moderní přístup k trendům, metodám a ingrediencím, které si oblíbily kuchařky i celé rodiny. Podle Laury tkví podstata těstovin v omáčce. S jakými těstovinami omáčku smícháte, je už zcela na vás. Možností je mnoho, od spiralizované zeleniny, luštěninových nebo bezpšeničných těstovin, které vám po náročném pracovním dni vykouzlí zdravou večeři, až po ručně dělané těstoviny, s nimiž si můžete pohrát o víkendu.

Vydalo nakladatelství Omega.


Přečtěte si také

Recepty