návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Špagety s harissou a burratou

Hodnoceno: 4x
2 porce
do 30 minut
Špagety s harissou a burratou
Autor: Tajemství těstovin Špagety s harissou a burratou
Příprava těchto těstovin je neobyčejně rychlá, navíc k ní potřebujete jen minimum surovin. A ten výsledek? Naprosto neodolatelný!

Postup

  1. Osolenou vodu na těstoviny přiveďte ve velkém hrnci k varu. 
  2. V míse mezitím smíchejte olivový olej, česnek a harissu. Osolte a opepřete. 
  3. Když je osolená vodu v hrnci vroucí, vhoďte do ní těstoviny a vařte je dle návodu na obalu.
  4. Těstoviny sceďte, ale nechte si hrnek vody. Nasypte horké těstoviny ke směsi s harissou, přidejte lístky máty nebo rukoly a přilijte trochu slité vody, pokud je třeba. Dobře promíchejte, aby byly těstoviny obalené harissou a olejem. Opatrně přimíchejte natrhanou burratu. 
  5. Posypte čerstvě mletým pepřem, ozdobte několika lístky máty a ihned podávejte. 
  6. Lze posypat smaženou cibulkou, rozinkami a mandlemi. 
Špagety s harissou a burratou
Autor: Tajemství těstovin Špagety s harissou a burratou

Tajemství těstovin
Laura Santtini

Italská spisovatelka Laura Santtini píše o jídle a spojuje v sobě na jedné straně bohatou kulturu autentické italské kuchyně, která patří k hluboko zakořeněnému dědictví milovníka jídla, a na straně druhé moderní přístup k trendům, metodám a ingrediencím, které si oblíbily kuchařky i celé rodiny. Podle Laury tkví podstata těstovin v omáčce. S jakými těstovinami omáčku smícháte, je už zcela na vás. Možností je mnoho, od spiralizované zeleniny, luštěninových nebo bezpšeničných těstovin, které vám po náročném pracovním dni vykouzlí zdravou večeři, až po ručně dělané těstoviny, s nimiž si můžete pohrát o víkendu.

Vydalo nakladatelství Omega.

Související témata: Hlavní jídla