Suroviny
- extra panenský olivový olej 2 lžíce
- oloupané a na délku rozpůlené stroužky česneku 2 ks
- pasta harissa (množství zvolte podle ostrosti) 1-2 lžíce
- sušené těstoviny nebo 160 g čerstvých těstovin 200 g
- hrst natrhaných lístků čerstvé máty nebo rukoly
- na kousky natrhané sýry buratta 2 ks
Postup přípravy
- Osolenou vodu na těstoviny přiveďte ve velkém hrnci k varu.
- V míse mezitím smíchejte olivový olej, česnek a harissu. Osolte a opepřete.
- Když je osolená vodu v hrnci vroucí, vhoďte do ní těstoviny a vařte je dle návodu na obalu.
- Těstoviny sceďte, ale nechte si hrnek vody. Nasypte horké těstoviny ke směsi s harissou, přidejte lístky máty nebo rukoly a přilijte trochu slité vody, pokud je třeba. Dobře promíchejte, aby byly těstoviny obalené harissou a olejem. Opatrně přimíchejte natrhanou burratu.
- Posypte čerstvě mletým pepřem, ozdobte několika lístky máty a ihned podávejte.
- Lze posypat smaženou cibulkou, rozinkami a mandlemi.
Špagety s harissou a burratou Zdroj: Tajemství těstovin