Najděte si recept
Na co máte chuť?

Špagety s harissou a burratou
Příprava těchto těstovin je neobyčejně rychlá, navíc k ní potřebujete jen minimum surovin. A ten výsledek? Naprosto neodolatelný!
do 30 minut
2 porce
Suroviny (2 porce)
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Osolenou vodu na těstoviny přiveďte ve velkém hrnci k varu.
- V míse mezitím smíchejte olivový olej, česnek a harissu. Osolte a opepřete.
- Když je osolená vodu v hrnci vroucí, vhoďte do ní těstoviny a vařte je dle návodu na obalu.
- Těstoviny sceďte, ale nechte si hrnek vody. Nasypte horké těstoviny ke směsi s harissou, přidejte lístky máty nebo rukoly a přilijte trochu slité vody, pokud je třeba. Dobře promíchejte, aby byly těstoviny obalené harissou a olejem. Opatrně přimíchejte natrhanou burratu.
- Posypte čerstvě mletým pepřem, ozdobte několika lístky máty a ihned podávejte.
- Lze posypat smaženou cibulkou, rozinkami a mandlemi.
Tajemství těstovin
Italská spisovatelka Laura Santtini píše o jídle a spojuje v sobě na jedné straně bohatou kulturu autentické italské kuchyně, která patří k hluboko zakořeněnému dědictví milovníka jídla, a na straně druhé moderní přístup k trendům, metodám a ingrediencím, které si oblíbily kuchařky i celé rodiny. Podle Laury tkví podstata těstovin v omáčce. S jakými těstovinami omáčku smícháte, je už zcela na vás. Možností je mnoho, od spiralizované zeleniny, luštěninových nebo bezpšeničných těstovin, které vám po náročném pracovním dni vykouzlí zdravou večeři, až po ručně dělané těstoviny, s nimiž si můžete pohrát o víkendu.
Vydalo nakladatelství Omega.