Špagety s harissou a burratou
Zdroj: Tajemství těstovin
Špagety s harissou a burratou
Zdroj:
Tajemství těstovin
Suroviny
-
extra virgin olivový olej
2 lžíce
-
česnek
(oloupané a na délku rozpůlené stroužky )
2 ks
-
harissa
(množství zvolte podle ostrosti)
1-2 lžíce
-
těstoviny
(sušené nebo 160 g čerstvých těstovin)
200 g
-
máta
(natrhaných lístků čerstvé máty nebo rukoly)
hrst
-
sýr
(na kousky natrhané sýry buratta)
2 ks
Postup přípravy
-
Osolenou vodu na těstoviny přiveďte ve velkém hrnci k varu.
-
V míse mezitím smíchejte olivový olej, česnek a harissu. Osolte a opepřete.
-
Když je osolená vodu v hrnci vroucí, vhoďte do ní těstoviny a vařte je dle návodu na obalu.
-
Těstoviny sceďte, ale nechte si hrnek vody. Nasypte horké těstoviny ke směsi s harissou, přidejte lístky máty nebo rukoly a přilijte trochu slité vody, pokud je třeba. Dobře promíchejte, aby byly těstoviny obalené harissou a olejem. Opatrně přimíchejte natrhanou burratu.
-
Posypte čerstvě mletým pepřem, ozdobte několika lístky máty a ihned podávejte.
-
Lze posypat smaženou cibulkou, rozinkami a mandlemi.
Špagety s harissou a burratou
Zdroj: Tajemství těstovin
Špagety s harissou a burratou
Zdroj:
Tajemství těstovin