archiv La Formaggeria

Smažené sýrové koule polpette s mozzarellou

Moje hodnocení
3x

Svělé večírkové pohoštění z pár surovin, kterým potěšíte i vegetariány. Usmažené kuličky se sýrem podávejte s oblíbeným dipem k namáčení.

4 porce
30 minut
italská

Suroviny

  • chlebová střída 150 g
  • mozzarella 150 g
  • vejce 3 ks
  • sůl 1 špetka
  • sýr Gran Moravia 100 g
  • máškátový oříšek 1 špetka
  • mouka na obalení
  • rostlinný olej na smažení

Postup přípravy

  1. Do mixéru dejte chlebovou střídu rozdrobenou na menší kousky. Přidejte mozzarelu na kostičky, vejce, sůl, nastrouhaný sýr Gran Moravia a špetku nastrouhaného muškátového oříšku.
  2. Směs rozmixujte do jednolitého těsta, vytvořte z něho kuličky o velikosti ořechu a obalte je v mouce. Připravené koule smažte ve vyšší vrstvě oleje dozlatova.
  3. Nechte odsát přebytečný tuk na papírové utěrce a podávejte nejlépe horké s oblíbeným dipem k namáčení - výborný je třeba jogurtový dip s bylinkami nebo bazalkové pesto.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv La Formaggeria


Přečtěte si také

Recepty