Suroviny
- chléb (chlebová střída) 150 g
- mozzarella 150 g
- vejce 3 ks
- Gran Moravia 100 g
- muškátový oříšek 1 špetka
- hladká mouka (na obalení)
- rostlinný olej (na smažení)
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
- Do mixéru dejte chlebovou střídu rozdrobenou na menší kousky. Přidejte mozzarelu na kostičky, vejce, sůl, nastrouhaný sýr Gran Moravia a špetku nastrouhaného muškátového oříšku.
- Směs rozmixujte do jednolitého těsta, vytvořte z něho kuličky o velikosti ořechu a obalte je v mouce. Připravené koule smažte ve vyšší vrstvě oleje dozlatova.
- Nechte odsát přebytečný tuk na papírové utěrce a podávejte nejlépe horké s oblíbeným dipem k namáčení - výborný je třeba jogurtový dip s bylinkami nebo bazalkové pesto.
Smažené sýrové koule polpette s mozzarellou Zdroj: archiv La Formaggeria Gran Moravia