Suroviny
- hladká mouka 250 g
- máslo 50 g
- cukr krupice 50 g
- zakysaná smetana 50 g
- žloutek 2 ks
- bílé víno 2 lžíce
- citronová kůra (nastrouhaná ) 1 špetka
Na smažení
- olej (nebo sádlo)
Na obalení
- moučkový cukr (nebo vanilkový cukr) 80 g
Postup přípravy
- Máslo nechte odstát v pokojové teplotě, smíchejte se všemi ingrediencemi a uhněťte těsto. Těsto nechte odpočinout v lednici pod fólií 30 min.
- Z těsta vyválejte plát a vykrájejte obdélníčky, které uprostřed nakrojte.
- Smažte dozlatova v oleji nebo na sádle.
- Ještě teplé boží milosti obalte v moučkovém nebo vanilkovém cukru.
PRIMA TIP: Během smažení by se měly boží milosti nafouknout. Pokud se to nedaří, na chvilku je přiklopte pokličkou. A místo bílého vína můžete do těsta použít tuzemák, pokud ho už máte připravený pro koledníky.
Další informace a tipy o kvalitních českých potravinách, včetně originálních receptů, najdete na webu www.akademiekvality.cz.