návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Slavnostní losos v papilotě

4–6 porce
do 1 hodiny
Slavnostní losos v papilotě
Autor: archiv Hellman´s Slavnostní losos v papilotě
Chystáte rodinnou oslavu? Zkuste tentokrát místo obvyklé kachny nebo svíčkové upéct pořádný kus lososa! Příprava je jednoduchá a tuhle svěží změnu ocení celá rodina...
Reklama
Reklama

Postup

  1. Brambory i batáty ve slupce uvařte ve vodě – cca 20 minut. Musí zůstat nedovařené. Sceďte, nechte trochu vychladnout a můžete (ale nemusíte) oloupat.
  2. Na pečicí plech dejte kousky másla nebo ho pokapejte olivovým olejem a přidejte na větší kusy narájené brambory s batáty. Osolte, opepřete a promíchejte na plechu s tukem. Vložte do rozehřáté trouby na 190 – 200 °C a pečte 15 minut. Občas promíchejte.
  3. Mezitím osolte a opepřete rybu a kůží dolů ji položte na pečicí papír 3x větší než je ryba. Rybu zabalte do papíru a pokud se rozbaluje, můžete použít kancelářskou sešívačku.
  4. Balíček s rybou vložte do trouby, buď na plech k bramborám (pokud se tam vejde) nebo na druhý plech. Pečte 25–35 minut. Brambory stále promíchávejte, tak aby se stejnoměrně opékaly. Poté plechy vytáhněte z trouby a nechte cca 5 minut odpočívat.
  5. Přeliv připravte rozmícháním medu s limetovou šťávou, špetkou soli, rozdrceným česnekem a na malé kostičky nakrájenou červenou paprikou. Rozstřihněte balíček s rybou, polijte přelivem a posypejte sekaným koprem. Tatarskou omáčku podávejte ke křupavým bramborám. Plech s rybou v balíčku položt doprostřed stolu, ať si každý nabírá kousky ryby sám.
Reklama

Slavnostní losos v papilotě  Foto: Slavnostní losos v papilotě , Foto: archiv Hellmann´s

Uložit

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama