Slaná galetka s rajčaty, cuketou a balkánským sýrem
Zdroj: S vášní pro jídlo
Slaná galetka s rajčaty, cuketou a balkánským sýrem
Zdroj:
S vášní pro jídlo
Milované galetky jsou nejvíce známé ve sladké podobě, ale velice snadno z nich vykouzlíte slanou chuťovku. Stačí jen vyměnit náplň! A samozřejmě trochu poupravit základní těsto, pokud je to potřeba. Taková slaná galerky s rajčaty, cuketou a balkánským sýrem je pak výtečnou odměnou!
Postup přípravy
-
Do mísy nasypte mouku, přidejte sůl a olej. Nakonec do směsi nalijte horkou vodu a uhněťte hladké pružné těsto.
-
Těsto nechte 15 minut odležet, a potom ho na pomoučené ploše rozválejte na kruh o průměru asi 30 cm.
-
Rozválené těsto potřete hořčicí, přidejte plátky cukety a rajčat, osolte, opepřete a přidejte nasekané oregano.
-
Na závěr přidejte polovinu sýra, zeleninu zakápněte medem a okraje těsta potom přeložte přes náplň dovnitř.
-
Okraje těsta potřete vejcem (+ můžete posypat semínky) a pečte v troubě na 180 °C dozlatova cca 30 minut.
-
Hotový koláč zasypte zbytkem sýra a čerstvým oreganem.
Slaná galetka s rajčaty, cuketou a balkánským sýrem 2
Zdroj: S vášní pro jídlo
Slaná galetka s rajčaty, cuketou a balkánským sýrem 2
Zdroj:
S vášní pro jídlo