Forma 24 cm
- hladká mouka 2 hrnky
- olej 1/2 hrnku
- voda (horká ) 1/2 hrnku
- vejce (na potření)
- sůl špetka
Náplň
- dijonská hořčice 2 lžíce
- rajčata 1 hrst
- cuketa (menší ) 1 ks
- med 1 lžička
- balkánský sýr 100 g
- čerstvé oregano
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Do mísy nasypte mouku, přidejte sůl a olej. Nakonec do směsi nalijte horkou vodu a uhněťte hladké pružné těsto.
- Těsto nechte 15 minut odležet, a potom ho na pomoučené ploše rozválejte na kruh o průměru asi 30 cm.
- Rozválené těsto potřete hořčicí, přidejte plátky cukety a rajčat, osolte, opepřete a přidejte nasekané oregano.
- Na závěr přidejte polovinu sýra, zeleninu zakápněte medem a okraje těsta potom přeložte přes náplň dovnitř.
- Okraje těsta potřete vejcem (+ můžete posypat semínky) a pečte v troubě na 180 °C dozlatova cca 30 minut.
- Hotový koláč zasypte zbytkem sýra a čerstvým oreganem.
Slaná galetka s rajčaty, cuketou a balkánským sýrem 2 Zdroj: S vášní pro jídlo