Tereza Pánková ,
S vášní pro jídlo

Slaná galetka s rajčaty, cuketou a balkánským sýrem

Moje hodnocení
2x

Milované galetky jsou nejvíce známé ve sladké podobě, ale velice snadno z nich vykouzlíte slanou chuťovku. Stačí jen vyměnit náplň! A samozřejmě trochu poupravit základní těsto, pokud je to potřeba. Taková slaná galerky s rajčaty, cuketou a balkánským sýrem je pak výtečnou odměnou!

1 porce
90 minut

Forma 24 cm

Náplň

Postup přípravy

  1. Do mísy nasypte mouku, přidejte sůl a olej. Nakonec do směsi nalijte horkou vodu a uhněťte hladké pružné těsto.
  2. Těsto nechte 15 minut odležet, a potom ho na pomoučené ploše rozválejte na kruh o průměru asi 30 cm.
  3. Rozválené těsto potřete hořčicí, přidejte plátky cukety a rajčat, osolte, opepřete a přidejte nasekané oregano.
  4. Na závěr přidejte polovinu sýra, zeleninu zakápněte medem a okraje těsta potom přeložte přes náplň dovnitř.
  5. Okraje těsta potřete vejcem (+ můžete posypat semínky) a pečte v troubě na 180 °C dozlatova cca 30 minut.
  6. Hotový koláč zasypte zbytkem sýra a čerstvým oreganem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S vášní pro jídlo

Kaya Kounová Roubíčková S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!


Přečtěte si také

Recepty