Sicilský melounový pudink s krémem a karamelizovanými ořechy
Sicilský melounový puding s krémem a karamelizovanými ořechy
Zdroj: www.nejmelouny.cz
Sicilský melounový puding s krémem a karamelizovanými ořechy
Zdroj:
www.nejmelouny.cz
Moje hodnocení
6x
Meloun a horké počasí patří neodmyslitelně k sobě. Toto oblíbené ovoce totiž dokáže zchladit, osvěžit, hydratovat a dodat spoustu cenných minerálů, vitamínů a antioxidantů. Když navíc dužina melounu neobsahuje pecky, je jeho konzumace o to jednodušší. Pro tento recept se taková hodí obzvlášť, vyzkoušejte nevšední melounový pudink.
Nejprve si připravte pudink. Rozmixovaný meloun nalijte do rendlíku a zahřejte.
Jakmile začne lehce probublávat, přidejte tři lžíce kukuřičného škrobu, který před tím rozmícháte v troše vody. Lehce povařte.
Ve chvíli, kdy začne směs houstnout, vypněte sporák a přelijte ji do servírovacích sklenic. Dejte je asi na dvě hodiny chladnout do lednice.
Mezitím si připravte karamelizované ořechy. Ořechy nasekejte na menší kousky a spolu se dvěma lžícemi cukru ohřívejte na pánvi do doby, než se začne tvořit karamel, ve kterém mícháním ořechy obalte.
Poté směs vysypte na pečicí papír a nechte vychladnout. Na závěr si připravte krém.
Do ušlehané šlehačky vmíchejte zakysanou smetanu a takto jednoduše připravený krém naneste na pudink.
Pak už stačí sklenice s pudinkem dozdobit třeba mátou nebo jedlými květy, ale rozhodně by neměl chybět kousek výborného melounu Bouquet.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.