reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Beru na vědomí

Sicilský melounový puding s krémem a karamelizovanými ořechy
Autor: www.nejmelouny.cz 
Sicilský melounový puding s krémem a karamelizovanými ořechy


Sicilský melounový pudink s krémem a karamelizovanými ořechy

Hodnoceno: 3x
Meloun a horké počasí patří neodmyslitelně k sobě. Toto oblíbené ovoce totiž dokáže zchladit, osvěžit, hydratovat a dodat spoustu cenných minerálů, vitamínů a antioxidantů. Když navíc dužina melounu neobsahuje pecky, je jeho konzumace o to jednodušší. Pro tento recept se taková hodí obzvlášť, vyzkoušejte nevšední melounový pudink.
do 30 minut
4 porce

reklama

reklama

Postup

  1. Nejprve si připravte pudink. Rozmixovaný meloun nalijte do rendlíku a zahřejte.
  2. Jakmile začne lehce probublávat, přidejte tři lžíce kukuřičného škrobu, který před tím rozmícháte v troše vody. Lehce povařte.
  3. Ve chvíli, kdy začne směs houstnout, vypněte sporák a přelijte ji do servírovacích sklenic. Dejte je asi na dvě hodiny chladnout do lednice.
  4. Mezitím si připravte karamelizované ořechy. Ořechy nasekejte na menší kousky a spolu se dvěma lžícemi cukru ohřívejte na pánvi do doby, než se začne tvořit karamel, ve kterém mícháním ořechy obalte.
  5. Poté směs vysypte na pečicí papír a nechte vychladnout. Na závěr si připravte krém.
  6. Do ušlehané šlehačky vmíchejte zakysanou smetanu a takto jednoduše připravený krém naneste na pudink.
  7. Pak už stačí sklenice s pudinkem dozdobit třeba mátou nebo jedlými květy, ale rozhodně by neměl chybět kousek výborného melounu Bouquet.

Sicilský melounový pudink s krémem a karamelizovanými ořechy
Autor: www.nejmelouny.cz 
Sicilský melounový pudink s krémem a karamelizovanými ořechy

reklama

reklama