Suroviny
- meloun (např. Bouquet) 300 g
- kukuřičný škrob 3 lžíce
- vanilkový extrakt (nebo zrníčka z poloviny vanilkového lusku)
- třtinový cukr 2 lžíce
- smetana ke šlehání 200 g
- zakysaná smetana 150 g
- ořechy (oblíbené ořechy (například pekanové, vlašské či mandle))
Postup přípravy
- Nejprve si připravte pudink. Rozmixovaný meloun nalijte do rendlíku a zahřejte.
- Jakmile začne lehce probublávat, přidejte tři lžíce kukuřičného škrobu, který před tím rozmícháte v troše vody. Lehce povařte.
- Ve chvíli, kdy začne směs houstnout, vypněte sporák a přelijte ji do servírovacích sklenic. Dejte je asi na dvě hodiny chladnout do lednice.
- Mezitím si připravte karamelizované ořechy. Ořechy nasekejte na menší kousky a spolu se dvěma lžícemi cukru ohřívejte na pánvi do doby, než se začne tvořit karamel, ve kterém mícháním ořechy obalte.
- Poté směs vysypte na pečicí papír a nechte vychladnout. Na závěr si připravte krém.
- Do ušlehané šlehačky vmíchejte zakysanou smetanu a takto jednoduše připravený krém naneste na pudink.
- Pak už stačí sklenice s pudinkem dozdobit třeba mátou nebo jedlými květy, ale rozhodně by neměl chybět kousek výborného melounu Bouquet.