Sicilské špagety - Pasta alla Trapanese
Zdroj: Kublanka.cz
Sicilské špagety - Pasta alla Trapanese
Zdroj:
Kublanka.cz
Úroda rajčat je letos opravdu poctivá? Pak se recepty z nich hodí víc než kdy dřív. A když jsou navíc velice jednoduché a časově nenáročné, je rozhodně o co stát. Vyzkoušejte tyto famózní sicilské špagety.
Postup přípravy
-
Rajčata nařízněte na špičce ostrým nožem do kříže a vložte do tepelně odolné nádoby.
-
Zalijte je vroucí vodou tak, aby byla zcela ponořená. Po zhruba 10–20 sekundách rajčata slijte a ihned je ponořte do ledové vody.
-
Spařená rajčata poté opatrně nožíkem nebo prsty oloupejte.
-
Oloupaná rajčata přepulte, lžičkou odstraňte semínka s tekutým středem a zbylou dužinu nakrájejte nadrobno.
-
Nakrájenou dužinu dejte do cedníku, lehce ji osolte a nechte vykapat.
-
Pečicí troubu předehřejte na 175 °C, mandle rozložte na plech vyložený pečicím papírem a opražte je v předehřáté troubě dozlatova.
-
Opražené mandle nechte vychladnout a nasekejte je najemno.
-
Mandle v míse smíchejte s vykapanými rajčaty, najemno nasekaným česnekem, nasekanou bazalkou a olivovým olejem.
-
Osolte, opepřete a podle chuti případně doslaďte cukrem. Nechte krátce odležet.
-
Mezitím přiveďte k varu velké množství osolené vody, vložte špagety a uvařte je al dente.
-
Uvařené špagety sceďte, přidejte je do mísy s omáčkou, promíchejte a ihned podávejte.
Sicilské špagety - Pasta alla Trapanese 2
Zdroj: Kublanka.cz
Sicilské špagety - Pasta alla Trapanese 2
Zdroj:
Kublanka.cz