redakce Prima FRESH

Sicilské špagety – Pasta alla Trapanese

Moje hodnocení
12x

Úroda rajčat je letos opravdu poctivá? Pak se recepty z nich hodí víc než kdy dřív. A když jsou navíc velice jednoduché a časově nenáročné, je rozhodně o co stát. Vyzkoušejte tyto famózní sicilské špagety.

2 porce
30 minut
italská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Rajčata nařízněte na špičce ostrým nožem do kříže a vložte do tepelně odolné nádoby.
  2. Zalijte je vroucí vodou tak, aby byla zcela ponořená. Po zhruba 10–20 sekundách rajčata slijte a ihned je ponořte do ledové vody.
  3. Spařená rajčata poté opatrně nožíkem nebo prsty oloupejte.
  4. Oloupaná rajčata přepulte, lžičkou odstraňte semínka s tekutým středem a zbylou dužinu nakrájejte nadrobno.
  5. Nakrájenou dužinu dejte do cedníku, lehce ji osolte a nechte vykapat.
  6. Pečicí troubu předehřejte na 175 °C, mandle rozložte na plech vyložený pečicím papírem a opražte je v předehřáté troubě dozlatova.
  7. Opražené mandle nechte vychladnout a nasekejte je najemno.
  8. Mandle v míse smíchejte s vykapanými rajčaty, najemno nasekaným česnekem, nasekanou bazalkou a olivovým olejem.
  9. Osolte, opepřete a podle chuti případně doslaďte cukrem. Nechte krátce odležet.
  10. Mezitím přiveďte k varu velké množství osolené vody, vložte špagety a uvařte je al dente.
  11. Uvařené špagety sceďte, přidejte je do mísy s omáčkou, promíchejte a ihned podávejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty