Semolinové nočky Grießklößchen do polévky
Zdroj: Coolinářka
Semolinové nočky Grießklößchen do polévky
Zdroj:
Coolinářka
Tradiční rakouský recept na poctivou zavářku, která skvěle ozvláštní domácí polévku. Potřebujete na ni jen pár základních surovin a především semolinu, pšeničnou krupici. Ta se používá například na výrobu kvalitních těstovin.
1 porce
10 minut
rakouská
Postup přípravy
-
Vymixujte máslo do lehkého krému.
-
Přidejte do něj vejce a znovu mixérem prošlehejte. Nelekněte se, že se dokonale nespojí.
-
Do směsi párkrát strouhněte muškátový oříšek, přidejte sůl a bílý pepř (dle chuti klidně použijte i na velmi jemno nakrájenou listovou petrželku).
-
Nakonec přidejte semolinovou mouku a ručně zpracujte mírně lepivé těsto.
-
Nyní z těsta pomocí dvou namočených lžic tvarujte noky. Všechny najednou je pak přesuňte do vroucí a trochu osolené vody.
-
Od doby, kdy vyplavou na hladinu, je vařte ještě asi 3–4 minuty.
-
Nakonec knedlíčky vložte do vaší oblíbené polévky či vývaru, ony krásně nasají další tekutinu z polévky, ale nerozmočí se.
Semolinové nočky Grießklößchen do polévky 1
Zdroj: Coolinářka
Semolinové nočky Grießklößchen do polévky 1
Zdroj:
Coolinářka