zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Semolinové nočky Grießklößchen do polévky
Autor: Coolinářka Semolinové nočky Grießklößchen do polévky

Semolinové nočky Grießklößchen do polévky

Hodnoceno: 2x
Tradiční rakouský recept na poctivou zavářku, která skvěle ozvláštní domácí polévku. Potřebujete na ni jen pár základních surovin a především semolinu, pšeničnou krupici. Ta se používá například na výrobu kvalitních těstovin.
do 10 minut

reklama

Postup

  1. Vymixujte máslo do lehkého krému.
  2. Přidejte do něj vejce a znovu mixérem prošlehejte. Nelekněte se, že se dokonale nespojí.
  3. Do směsi párkrát strouhněte muškátový oříšek, přidejte sůl a bílý pepř (dle chuti klidně použijte i na velmi jemno nakrájenou listovou petrželku).
  4. Nakonec přidejte semolinovou mouku a ručně zpracujte mírně lepivé těsto.
  5. Nyní z těsta pomocí dvou namočených lžic tvarujte noky. Všechny najednou je pak přesuňte do vroucí a trochu osolené vody.
  6. Od doby, kdy vyplavou na hladinu, je vařte ještě asi 3–4 minuty.
  7. Nakonec knedlíčky vložte do vaší oblíbené polévky či vývaru, ony krásně nasají další tekutinu z polévky, ale nerozmočí se.
Semolinové nočky Grießklößchen do polévky
Autor: Coolinářka Semolinové nočky Grießklößchen do polévky

reklama

Coolinářka
Svatava Vašková

Autorka foodblogu Coolinářka a autorka kuchařek Coolinářka testováno na rodině a Vánoční kuchařka pro kluky a holky ve svých receptech inspiruje je každodennímu vaření z kvalitních, běžně dostupných surovin.

V nové knize Tak chutná hygge nabízí více než 70 tipů na pohodové večeře.

Na jejím blogu najdete široké spektrum receptů: od typů na snídaně, polévky, masitá i zeleninová hlavní jídla, až po jednoduché recepty.

Knížky můžete sehnat ve všech knihkupectvích nebo si je objednat například ZDE.