Suroviny
Postup přípravy
- Vymixujte máslo do lehkého krému.
- Přidejte do něj vejce a znovu mixérem prošlehejte. Nelekněte se, že se dokonale nespojí.
- Do směsi párkrát strouhněte muškátový oříšek, přidejte sůl a bílý pepř (dle chuti klidně použijte i na velmi jemno nakrájenou listovou petrželku).
- Nakonec přidejte semolinovou mouku a ručně zpracujte mírně lepivé těsto.
- Nyní z těsta pomocí dvou namočených lžic tvarujte noky. Všechny najednou je pak přesuňte do vroucí a trochu osolené vody.
- Od doby, kdy vyplavou na hladinu, je vařte ještě asi 3–4 minuty.
- Nakonec knedlíčky vložte do vaší oblíbené polévky či vývaru, ony krásně nasají další tekutinu z polévky, ale nerozmočí se.
Semolinové nočky Grießklößchen do polévky 1 Zdroj: Coolinářka