Semolinové nočky Grießklößchen do polévky

Moje hodnocení
2x

Tradiční rakouský recept na poctivou zavářku, která skvěle ozvláštní domácí polévku. Potřebujete na ni jen pár základních surovin a především semolinu, pšeničnou krupici. Ta se používá například na výrobu kvalitních těstovin.

1 porce
10 minut
rakouská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Vymixujte máslo do lehkého krému.
  2. Přidejte do něj vejce a znovu mixérem prošlehejte. Nelekněte se, že se dokonale nespojí.
  3. Do směsi párkrát strouhněte muškátový oříšek, přidejte sůl a bílý pepř (dle chuti klidně použijte i na velmi jemno nakrájenou listovou petrželku).
  4. Nakonec přidejte semolinovou mouku a ručně zpracujte mírně lepivé těsto.
  5. Nyní z těsta pomocí dvou namočených lžic tvarujte noky. Všechny najednou je pak přesuňte do vroucí a trochu osolené vody.
  6. Od doby, kdy vyplavou na hladinu, je vařte ještě asi 3–4 minuty.
  7. Nakonec knedlíčky vložte do vaší oblíbené polévky či vývaru, ony krásně nasají další tekutinu z polévky, ale nerozmočí se.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Coolinářka


Přečtěte si také

Recepty