Suroviny
- vločky (ječné ) 170 g
- šalotka 2 ks
- mrkev 2 ks
- pórek 1/2 ks
- česnek 2 stroužky
- olivový olej 1 lžíce
- Dýňové pyré (viz PRIMA TIP) 300 g
- mleté hovězí maso (mlěté hovězí maso) 600 g
- vejce 1 ks
- sušený tymián 2 lžičky
- mletá pálivá paprika 1 lžička
- tamarindová pasta (tamari) 1 lžíce
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Článek
25 nápadů, co připravit z mletého masa
Mleté maso je vděčné a velmi univerzální. Výhodou je velmi rychlá příprava a široká možnost využití. Přesvědčte se o tom sami, máme pro vás hned 25 důkazů :)
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 °C. Šalotky, mrkev, pórek a česnek nakrájejte najemno nebo rozmixujte v mixéru (vše očištěné). V pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte rozmixovanou zeleninu a 10 minut restujte.
- Vločky ve větší míse smíchejte s dýňovým pyré, orestovanou zeleninou a masem a následně přidejte vejce, tymián, papriku, tamari, sůl a pepř.
- Vypracujte těsto, které dejte do formy na sekanou vyložené pečicím papírem.
- Sekanou pečte při 170–180 °C 50–60 minut.