archiv Podravka

Salát z grilované zeleniny s pikantním ajvarem

Moje hodnocení
6x

Nemůžete se dočkat grilovací sezony? Připravte si doma výborný salát z grilované zeleniny, kterou připravte na grilovací pánvi. I bez chuti kouře chutná naprosto báječně a připomene, že jaro se pomalu, ale jistě blíží!

6 porcí
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Papriku, cuketu, lilek a jarní cibulku omyjte. Papriku nakrájejte na větší kousky, cuketě a lilku odřežte konce a nakrájejte na asi 1 cm silná kolečka a cibulku překrojte napůl.
  2. Všechnu nakrájenou zeleninu poklaďte na dobře rozehřátý gril nebo grilovací pánev a grilujte doměkka.
  3. Zeleninu vyjměte, nechte lehce vychladnout a dejte ji do misky s pokličkou.
  4. Přidejte scezené olivy, na kousky nakrájený či nahrubo nastrouhaný sýr, osolte a opepřete, zakapejte olivovým olejem a pořádně promíchejte. Nechte několik minut odstát.
  5. Přidejte ostrý ajvar a posypejte nasekanou petrželovou natí. Salát dobře promíchejte a ihned podávejte.

PRIMA TIP: Salát můžete doplnit čerstvými lístky rukoly a ředkvičkou nakrájenou na tenké plátky.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Podravka


Přečtěte si také

Recepty