návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Salát z chřestu a pomeranče s granátovým jablkem

4 porce
do 30 minut
Salát z chřestu a pomeranče s granátovým jablkem
Autor: Denis Henry foodblog Salát z chřestu a pomeranče s granátovým jablkem
Chřest je velmi univerzální surovina. Díky jemné, ale nezaměnitelné chuti je skvělý i do studených salátů. V kombinaci s pomerančem je neobyčejně svěží. Jednoduchý dresink z oleje a balzamikového krému doplní výrazná nakyslá šťáva z granátového jablka.
Reklama

Článek

Chřest se šunkou a pošírovaným vejcem  Foto:

Užijte si sezonu naplno a vyzkoušejte nejlepší recepty ze zeleného chřestu

Zelený chřest lze právem považovat za krále jarní zeleniny. Lahůdková surovina, která má v Čechách dlouhou tradici, která však byla také nadlouho přerušena, se vrací do...
Reklama

Postup

  1. Nejprve je nutné připravit chřest. Začněte tím, že odlomíte nebo odříznete dřevnaté konce a pokud je chřest hodně silný, můžete spodní polovinu stonků oloupat škrabkou.
  2. Takto připravený chřest hoďte na 1–2 minuty do vroucí osolené vody a poté ihned přendejte do ledové vody, aby se přestal vařit. Tím chřest změkne a dostane krásně sytou zelenou barvu.
  3. Chřest překrájejte a dejte do salátové mísy.
  4. Z pomeranče nožem vykrájejte segmenty (filátka) a přidejte ke chřestu.
  5. Granátové jablko rozřízněte na půl a opatrně vyloupejte všechna zrníčka. Jde to snadno, ale hodně to špiní, tak pozor na zástěru nebo oblečení. Vyloupaná zrníčka dejte do salátové mísy.
  6. Přidejte salátové listy a opatrně promíchejte, aby se listy příliš nepolámaly.
  7. Salát dochuťte těsně před podáváním olivovým olejem a balzamikovým krémem.
Reklama

Salát z chřestu a pomeranče s granátovým jablkem  Foto: Salát z chřestu a pomeranče s granátovým jablkem; foto: Denis Henry foodblog

Denis Henry foodblog Foto:

Denis Henry aneb Kulinární cesta za velkým snem

Denis Henry je foodblog, který píše a provozuje Ondřej Mikoláš, jehož snem je vydat vlastní kuchařku. I to je jeden z důvodů, proč také vznikl tento blog.

Na blogu DenisHenry.cz se snaží dělat recepty tak, jak si myslí, že by mohly být nejlepší, a zároveň se snaží zachovat jejich originalitu. Líbí se mu jídla s příběhem, čehož si můžete všimnout i v některých receptech, jako je například Milánské rizoto, Caesar salát nebo Tarte Tatin.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama