Suroviny
- slunečnicový olej 2 lžíce
- červená řepa (čerstvá, oloupaná a nakrájená na 5mm kostičky) 500 g
- brambory (oloupané a nakrájené na 5mm kostičky) 300 g
- mražený hrášek (spařený ve vroucí vodě a propláchnutý studenou vodou) 50 g
- červená cibule (nakrájená na drobné kostičky) 1/2 ks
- okurka (velká kyselá, nakrájená na drobné kostičky) 1 ks
- slunečnicový olej (kvalitní (zastudena lisovaný)) 2 lžíce
- sůl (vločková )
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 °C. Olejem zakapejte kostičky řepy a brambor, rozestřete je na plech, dobře osolte a opepřete a pečte 40 minut, až začnou trochu karamelizovat.
- Řepu a brambory nechte vychladnout, pak je promíchejte se zbylými přísadami, případně dochuťte solí a pepřem a podávejte.
Salát z červené řepy a brambor se zeleným hráškem Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD