Salát z červené řepy a brambor se zeleným hráškem

Moje hodnocení
3x

Ruská i ukrajinská kuchyně milují červenou řepu – kde by bez ní byl mytický boršč? Tohle je ale hodně zajímavý, vtipný a svižný salátek pro chladnější dny vylepšený moderní přípravou.

4 porce
60 minut
ruská

Suroviny

  • slunečnicový olej 2 lžíce
  • čerstvá červená řepa, oloupaná a nakrájená na 5mm kostičky 500 g
  • brambory, oloupané a nakrájené na 5mm kostičky 300 g
  • mražený hrášek, spařený ve vroucí vodě a propláchnutý studenou vodou 50 g
  • červená cibule, nakrájená na drobné kostičky 1/2 ks
  • velká kyselá okurka, nakrájená na drobné kostičky 1 ks
  • kvalitní (zastudena lisovaný) slunečnicový olej 2 lžíce
  • vločková sůl a čerstvě namletý pepř

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Olejem zakapejte kostičky řepy a brambor, rozestřete je na plech, dobře osolte a opepřete a pečte 40 minut, až začnou trochu karamelizovat.
  2. Řepu a brambory nechte vychladnout, pak je promíchejte se zbylými přísadami, případně dochuťte solí a pepřem a podávejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH

undefined

Přečtěte si také

Recepty