Lukáš Holý / OSSEGG

Salát z čerstvé zeleniny s domácím balkánským sýrem

Moje hodnocení
5x

Sezona čerstvých salátů startuje a my pro vás máme recept na výborný salát s domácím balkánským sýrem. Podělil se o něj s námi šéfkuchař pivovarské restaurace OSSEGG Lukáš Holý.

4 porce
30 minut
řecká

Balkánský sýr

  • kvalitní tvrdý tvaroh 250 g
  • sůl 35 g
  • převařená voda 1 litr
  • nasekané čerstvé bylinky (tymián, rozmarýn, oregano)

Salát

Postup přípravy

  1. Domácí balkánský sýr: Tvaroh dejte do uzavíratelné misky a zalijte litrem předem převařené a vychlazené vody, ve které jste pečlivě rozmíchali sůl a bylinky. Nechte v chladu uležet minimálně 7 dní.
  2. Dresink: Olivový olej, vinný ocet, cukr, špetku soli a trochu pepře dejte do misky a metličkou vymíchejte v hladkou emulzi.
  3. Salát: Nakrájejte červenou cibuli na tenké měsíčky a promačkejte je v ruce ve velké míse s troškou soli. Nakrájejte rajčata a okurky na kostky, přidejte k cibuli. Opečte papriky (například na grilu nebo na suché pánvi), z papriky oloupejte slupku, nakrájejte na čtverečky a přidejte do salátu. Salát zamíchejte, dosolte dle chuti, zalijte dresinkem. Sýr položte na salát, popřípadě rozdrobte a zakápněte olivovým olejem, posypte nasekanou petrželkou, ozdobte lístky salátu frizé a nakrájenou čerstvou červenou cibulkou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Lukáš Holý / OSSEGG


Přečtěte si také

Recepty