reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Beru na vědomí
Salát z čerstvé zeleniny s domácím balkánským sýrem
Autor: archiv Ossegg / Mikuláš Gottwald Salát z čerstvé zeleniny s domácím balkánským sýrem

Salát z čerstvé zeleniny s domácím balkánským sýrem

Hodnoceno: 4x
Sezona čerstvých salátů startuje a my pro vás máme recept na výborný salát s domácím balkánským sýrem. Podělil se o něj s námi šéfkuchař pivovarské restaurace OSSEGG Lukáš Holý.
do 30 minut
4 porce

reklama

reklama

Postup

  1. Domácí balkánský sýr: Tvaroh dejte do uzavíratelné misky a zalijte litrem předem převařené a vychlazené vody, ve které jste pečlivě rozmíchali sůl a bylinky. Nechte v chladu uležet minimálně 7 dní.
  2. Dresink: Olivový olej, vinný ocet, cukr, špetku soli a trochu pepře dejte do misky a metličkou vymíchejte v hladkou emulzi.
  3. Salát: Nakrájejte červenou cibuli na tenké měsíčky a promačkejte je v ruce ve velké míse s troškou soli. Nakrájejte rajčata a okurky na kostky, přidejte k cibuli. Opečte papriky (například na grilu nebo na suché pánvi), z papriky oloupejte slupku, nakrájejte na čtverečky a přidejte do salátu. Salát zamíchejte, dosolte dle chuti, zalijte dresinkem. Sýr položte na salát, popřípadě rozdrobte a zakápněte olivovým olejem, posypte nasekanou petrželkou, ozdobte lístky salátu frizé a nakrájenou čerstvou červenou cibulkou.
Salát z čerstvé zeleniny s domácím balkánským sýrem
Autor: archiv Ossegg / Mikuláš Gottwald Salát z čerstvé zeleniny s domácím balkánským sýrem
Ossegg: Velkorysá pivnice

Ossegg: Velkorysá pivnice se šmrncovní českou kuchyní láká k návštěvě

reklama

reklama