Salát z čerstvé zeleniny s domácím balkánským sýrem
Zdroj: archiv Ossegg / Mikuláš Gottwald
Salát z čerstvé zeleniny s domácím balkánským sýrem
Zdroj:
archiv Ossegg / Mikuláš Gottwald
Postup přípravy
-
Domácí balkánský sýr: Tvaroh dejte do uzavíratelné misky a zalijte litrem předem převařené a vychlazené vody, ve které jste pečlivě rozmíchali sůl a bylinky. Nechte v chladu uležet minimálně 7 dní.
-
Dresink: Olivový olej, vinný ocet, cukr, špetku soli a trochu pepře dejte do misky a metličkou vymíchejte v hladkou emulzi.
-
Salát: Nakrájejte červenou cibuli na tenké měsíčky a promačkejte je v ruce ve velké míse s troškou soli. Nakrájejte rajčata a okurky na kostky, přidejte k cibuli. Opečte papriky (například na grilu nebo na suché pánvi), z papriky oloupejte slupku, nakrájejte na čtverečky a přidejte do salátu. Salát zamíchejte, dosolte dle chuti, zalijte dresinkem. Sýr položte na salát, popřípadě rozdrobte a zakápněte olivovým olejem, posypte nasekanou petrželkou, ozdobte lístky salátu frizé a nakrájenou čerstvou červenou cibulkou.
Salát z čerstvé zeleniny s domácím balkánským sýrem 2
Zdroj: archiv Ossegg / Mikuláš Gottwald
Salát z čerstvé zeleniny s domácím balkánským sýrem 2
Zdroj:
archiv Ossegg / Mikuláš Gottwald