Najděte si recept
Na co máte chuť?

Salát s růžičkovou kapustou, mátou, pancettou a sýrem pecorino
Oba překypují flavonoidy, sloučeninami chránícími před rakovinným bujením, vlákninou, vitaminem C a železem. Salát můžete podávat samotný, s křupavými topinkami nebo jako přílohu k steaku.
Článek
Vyzkoušejte nové recepty s růžičkovou kapustičkou
Suroviny (4 porce)
- Mangold 150 g
- Růžičková kapusta 350 g
- pancetta 75 g
- Šalotka 1 ks
- Máta 1 hrst
- hladkolistá petržel 1 hrst
- piniová jádra 2 lžíce
- sýr Pecorino 25 g + k podávání
- extra panenský olivový olej 1 lžíce
- čerstvá citronová šťáva 1 lžíce
- dijónská hořčice 1 lžička
Postup
- Z mangoldu vyřízněte tvrdý prostředek a listy nakrájejte nadrobno. Růžičkovou kapustu nakrájejte na malé kousky, pancettu na proužky, šalotku nadrobno, mátu a petrželku nahrubo.
- Malou pánev rozehřejte na středním stupni a 2 minuty na ní pražte za stálého míchání pinie. Vsypte je do misky a nechte zchladnout.
- Ve volné pánvi opékejte pancettu dozlatova, zhruba 3–4 minuty. Vyjměte ji a nechte zchladnout nebo ji použijte teplou.
- Ve velké míse promíchejte růžičkovou kapustu, mangold, mátu, petržel, pancettu, ořechy a strouhaný sýr. V mističce prošlehejte vidličkou olej, citronovou šťávu, hořčici a šalotku a přelijte přes salát. Ozdobte strouhaným sýrem a podávejte.
Salát s růžičkovou kapustou, mátou, pancettou a sýrem pecorino; foto: kuchařka Pravé a lahodné jídlo
Pravé a lahodné jídlo: více než 100 receptů z neupravených potravin pro vaše zdraví a pohodu
Chrissy Freer
Žijeme ve světě, který je plný nejrůznějších diet a poruch příjmu potravy. Skutečně si nejsme schopni najít čas, abychom si jídlo opravdu vychutnali? A vychutnali si ho v průmyslově nezpracované zdravé podobě, která nám dodá pořádnou dávku energie a elánu?
To, že v současné době děláme něco špatně, ukazují i zvyšující se počty diabetiků a lidí s podrážděným zažívacím ústrojím. Také velmi časté potravinové alergie a nesnášenlivosti mluví jasnou řečí.
Myšlenka, že by nám měly pomoct diety se sníženým obsahem tuku nebo nízkotučné potraviny, už není zcela aktuální. Ve skutečnosti právě tyto potraviny jsou často zpracovávány potravinářským průmyslem. Aby se totiž zachovala chuť a prodloužila jejich expirační doba, jsou plné cukrů, zahušťovadel a stabilizátorů.
V této knize vám výživová poradkyně, autorka receptů a maminka Chrissy Freer ukáže, jak rychle a snadno připravit pokrmy z pravých potravin. Tyto lahodné recepty určitě rádi připravíte pro vaši rodinu i pro přátele. Zamilujte se do pravých potravin!
Vydalo nakladatelství Omega