Suroviny
- mangold 150 g
- růžičková kapusta 350 g
- pancetta 75 g
- šalotka 1 ks
- máta 1 hrst
- hladkolistá petržel 1 hrst
- piniové oříšky 2 lžíce
- sýr pecorino 25 g + k podávání
- extra virgin olivový olej 1 lžíce
- citronová šťáva (čerstvá ) 1 lžíce
- dijonská hořčice 1 lžička
Oba překypují flavonoidy, sloučeninami chránícími před rakovinným bujením, vlákninou, vitaminem C a železem. Salát můžete podávat samotný, s křupavými topinkami nebo jako přílohu k steaku.
Článek
Vyzkoušejte nové recepty s růžičkovou kapustičkou
Růžičková kapustička je báječná podzimní zelenina, kterou byste měli pustit do kuchyně. Má výraznou chuť a nejlépe jí svědčí kratší tepelná úprava, kdy si zachová svou...
Postup přípravy
- Z mangoldu vyřízněte tvrdý prostředek a listy nakrájejte nadrobno. Růžičkovou kapustu nakrájejte na malé kousky, pancettu na proužky, šalotku nadrobno, mátu a petrželku nahrubo.
- Malou pánev rozehřejte na středním stupni a 2 minuty na ní pražte za stálého míchání pinie. Vsypte je do misky a nechte zchladnout.
- Ve volné pánvi opékejte pancettu dozlatova, zhruba 3–4 minuty. Vyjměte ji a nechte zchladnout nebo ji použijte teplou.
- Ve velké míse promíchejte růžičkovou kapustu, mangold, mátu, petržel, pancettu, ořechy a strouhaný sýr. V mističce prošlehejte vidličkou olej, citronovou šťávu, hořčici a šalotku a přelijte přes salát. Ozdobte strouhaným sýrem a podávejte.