návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Salát s modrým sýrem, ořechy a brusinkami

2 porce
do 30 minut
Salát s modrým sýrem, ořechy a brusinkami
Salát s modrým sýrem, ořechy a brusinkami Autor: Alesandra Chytra / Pampelišky k jídlu
V tomto jarním salátu se sladká chuť sušených brusinek nádherně snoubí s mírnou hořkostí pampeliškových listů.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Pampeliškové listy dobře omyjte a nakrájejte na plátky. Na zálivku rozmíchejte ocet s hořčicí, solí a pepřem. Přidejte olej a vyšlehejte hladkou emulzi. 
  2. Listy dejte je do mísy, zakapejte zálivkou a nechejte odpočinout. Je to lepší, ale pokud máte vybělené listy, není to nutné. 
  3. Sýr nakrájejte na kostičky, ořechy nasekejte nahrubo a spolu s brusinkami zlehka vmíchejte do salátu.
Reklama

PRIMA TIP: Oslavte tímto salátem přicházející jaro a ozdobte ho jedlým kvítím, jako jsou petrklíče, plicník, fialky. 

Salát s modrým sýrem, ořechy a brusinkami
Salát s modrým sýrem, ořechy a brusinkami
Alesandra Chytra / Pampelišky k jídlu

Další originální recepty z pampelišek najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH: 

Jarní číslo časopisu Prima FRESH

Jaro je tady! Užijte si ho s čerstvými recepty v novém čísle časopisu Prima FRESH

Pampelišky k jídlu
Jana Vlková

Kulinární monografie o jedné rostlině a zejména o jejím uplatnění v kuchyni.
Recepty, kterých je dvacet, jsou sestaveny pro celé menu od polévky a salátu přes hlavní jídlo a dezert, včetně receptů na konzervování slané i sladké. Každý recept má  vlastní vyobrazení – fotografii. 
Doprovodná textová část obsahuje: Všeobecný botanický popis rostliny, podrobný popis jednotlivých jedlých částí včetně obsahových látek, informace o použití v bylinkářství, zajímavosti z botaniky a zemědělství, básně, písně, historky… prostě vše o pampelišce
Sezona pampelišek začíná v první polovině dubna a trvá přibližně tři týdny na jedné lokalitě. Oproti Praze je například začátek kvetení na Šumavě posunut až o tři týdny později na jižní Moravě naopak o dva týdny dříve.  
Více info na www.kytkykjidlu.cz
Související témata: jedlé květy , Malá jídla
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama