Najděte si recept
Na co máte chuť?

Salát s modrým sýrem, ořechy a brusinkami
V tomto jarním salátu se sladká chuť sušených brusinek nádherně snoubí s mírnou hořkostí pampeliškových listů.
do 30 minut
2 porce
Suroviny (2 porce)
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Pampeliškové listy dobře omyjte a nakrájejte na plátky. Na zálivku rozmíchejte ocet s hořčicí, solí a pepřem. Přidejte olej a vyšlehejte hladkou emulzi.
- Listy dejte je do mísy, zakapejte zálivkou a nechejte odpočinout. Je to lepší, ale pokud máte vybělené listy, není to nutné.
- Sýr nakrájejte na kostičky, ořechy nasekejte nahrubo a spolu s brusinkami zlehka vmíchejte do salátu.
PRIMA TIP: Oslavte tímto salátem přicházející jaro a ozdobte ho jedlým kvítím, jako jsou petrklíče, plicník, fialky.
Další originální recepty z pampelišek najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:
Pampelišky k jídlu
Kulinární monografie o jedné rostlině a zejména o jejím uplatnění v kuchyni.
Recepty, kterých je dvacet, jsou sestaveny pro celé menu od polévky a salátu přes hlavní jídlo a dezert, včetně receptů na konzervování slané i sladké. Každý recept má vlastní vyobrazení – fotografii.
Doprovodná textová část obsahuje: Všeobecný botanický popis rostliny, podrobný popis jednotlivých jedlých částí včetně obsahových látek, informace o použití v bylinkářství, zajímavosti z botaniky a zemědělství, básně, písně, historky… prostě vše o pampelišce
Sezona pampelišek začíná v první polovině dubna a trvá přibližně tři týdny na jedné lokalitě. Oproti Praze je například začátek kvetení na Šumavě posunut až o tři týdny později na jižní Moravě naopak o dva týdny dříve.
Více info na www.kytkykjidlu.cz
Recepty, kterých je dvacet, jsou sestaveny pro celé menu od polévky a salátu přes hlavní jídlo a dezert, včetně receptů na konzervování slané i sladké. Každý recept má vlastní vyobrazení – fotografii.
Doprovodná textová část obsahuje: Všeobecný botanický popis rostliny, podrobný popis jednotlivých jedlých částí včetně obsahových látek, informace o použití v bylinkářství, zajímavosti z botaniky a zemědělství, básně, písně, historky… prostě vše o pampelišce
Sezona pampelišek začíná v první polovině dubna a trvá přibližně tři týdny na jedné lokalitě. Oproti Praze je například začátek kvetení na Šumavě posunut až o tři týdny později na jižní Moravě naopak o dva týdny dříve.
Více info na www.kytkykjidlu.cz