Suroviny
- směs listových salátů 3 hrsti
- červená řepa (pečená ) 1 ks
- balzamikový krém (Kalamáta Papadimitriou s granátovým jablkem) 6 lžic
- granátové jablko 1/2 ks
- dýně Hokkaidó (menší ) 1/2 ks
- olivový olej 3 lžíce
- himalájská sůl
- čerstvě namletý pepř
Dresink
- olivový olej 1 lžíce
- med 1 lžíce
- hořčice 1 lžička
- himalájská sůl
- čerstvě namletý pepř
Článek
Nejlepší zimní saláty
Zeleninové saláty mají hlavní sezonu samozřejmě v létě, kdy čerstvá zelenina chutná nejlépe. Ale saláty mohou mít mnoho podob a jejich zimní variace nejsou o nic méně chutné.
Postup přípravy
- Pečenou řepu nakrájejte na kostičky, osolte, opepřete a ochuťte 3 lžícemi balzamikového krému.
- Nejlépe přes noc ji nechte v uzavřené sklenici marinovat (minimálně ale hodinu).
- Dýni pokrájejte na plátky cca 1/2 cm silné, v míse je promíchejte se 3 lžícemi oleje, solí, pepřem a 3 lžícemi balzamikového krému. Dýni vyskládejte na pečicí papír a v troubě pečte na 170 stupňů cca 15 minut.
- Na dresink smíchejte olivový olej, med, hořčici, sůl a pepř.
- Míchaný salát dejte do mísy, ochuťte dresinkem, přidejte marinovanou řepu a zrnka granátového jablka. Hotový salát servírujte na talíř a poklaďte ho pečenou dýní.
- PRIMA TIP: Salát můžete podávat s opečenými bagetkami.