Suroviny
- saláty (salát dubáček nebo směs listových salátů) 1 ks
 - polníček 100 g
 - avokádo (zralá) 2 ks
 - cherry rajčata 250 g
 - ředkvičky 1 svazek
 
Zálivka
- extra virgin olivový olej 70 ml
 - červený vinný ocet 25 ml
 - dijonská hořčice 1 lžička
 - šalotka (malá) 1 ks
 - mořská sůl
 - pepř (čerstvě namletý)
 
    
    
Postup přípravy
- Připravte si zálivku. Všechny přísady kromě šalotky dejte do sklenice se šroubovacím uzávěrem a dobře protřepejte.
 - Na závěr do zálivky přidejte nadrobno pokrájenou šalotku, promíchejte a odložte stranou do doby, než budete salát servírovat.
 - Nyní si připravte salát. Avokáda rozkrojte na poloviny, odstraňte pecky, oloupejte je a nakrájejte na plátky. Dubáček a polníček omyjte a osušte.
 - Listy salátu natrhejte do mísy, přidejte plátky avokáda a omytá a rozpůlená cherry rajčátka. Ředkvičky omyjte a nakrájené na plátky přidejte do mísy s ostatní zeleninou. Promíchejte.
 - Před podáváním přelejte salát připravenou zálivkou, opatrně promíchejte a rozdělte na jednotlivé porce. Ihned podávejte.