zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Sádlové rohlíky z kynutého těsta
Autor: Božská kuchařka Sádlové rohlíky z kynutého těsta

Sádlové rohlíky z kynutého těsta

Hodnoceno: 6x
Perfektně vláčná střídka a křupavá kůrka, tak vypadá pečivo, které si chceme dát ráno k snídani. Upečte si ho sami podle tohoto receptu! Kromě rohlíků můžete z tohoto těsta vytvarovat i jiné tvary – uzly, bulky, pletýnky – nebo do těsta zamotejte párky či strouhaný sýr.
nad 2 hodiny
12-24 porcí

reklama

Postup

  1. Do mísy kuchyňského robota s hnětacím hákem nalijte vlažnou vodu. Ve vodě rozmíchejte cukr a nadrobte do ní droždí. Mísu přikryjte utěrkou a položte na teplé místo. Nechte odpočívat, dokud se na vodě neudělají světle hnědé bubliny z droždí. Až vzejde kvásek, přidejte zbylé suroviny. Mouky přidejte jen 400 g, 50 g máte do rezervy, kdyby se těsto lepilo. Pokud používáte sušené droždí, vmíchejte ho do vlažné vody zároveň s moukou.
  2. Vypracujte pevné, nelepivé těsto. Mísu přikryjte utěrkou a nechejte na teplém místě hodinu kynout. Těsto vyklopte a rozdělte na zhruba 4 stejně velké díly. Každý díl vyválejte na kruh a ten rozdělte na 6 výsečí. Každou výseč smotejte do tvaru rohlíku a stočte, klidně ale můžete nechat i rovné rohlíky. Pokud chcete velké rohlíky, rozdělte těsto pouze na 2 díly po 6 výsečích.
  3. Rohlíky skládejte na plech s pečicím papírem. Přikryjte utěrkou a nechejte ještě 30 minut kynout.
  4. Troubu předehřejte na 200 stupňů. Rohlíky potřete rozšlehaným vejcem a posypejte mákem nebo jiným kořením. Pečte dozlatova, bude to trvat asi 15 minut a kousek. Vyndejte na rošt a nechejte vychladnout.
Sádlové rohlíky z kynutého těsta
Autor: Božská kuchařka Sádlové rohlíky z kynutého těsta

reklama

Božská kuchařka
Alena Kolaříková

Máte občas pocit, že váš den by potřeboval nafouknout, abyste stihli uvařit dobrý oběd, večeři a upéct něco sladkého? V tom případě pro Vás máme řešení! Jedinečnou Božskou kuchařku, první svého druhu, pro zaměstnané rodiče, ale i pro svobodné a bezdětné. Zkrátka pro všechny, kteří marně hledají volné chvíle na vaření anebo jim po pozdním návratu domů už chybí energie. 
Alena Kolaříková alias Bohyně kuchyně při jejím psaní čerpala z vlastního života své velké rodiny. V kuchařce najdete 88 receptů na snídaně, svačiny, polévky, hlavní jídla, moučníky a domácí pečivo. Nápady, jak z jednoho základu připravit několik dalších jídel a tipy co všechno si můžete připravit ve větším množství a uchovat v mrazničce. 

Vydalo nakladatelství CPRES. Zakoupíte u svého knihkupce nebo na www.obchod.bohynekuchyne.cz.

Související témata: rohlíky , pečivo , sádlo , kynuté těsto , Malá jídla