návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Rizoto s krevetami

4 porce
do 1 hodiny
Rizoto s krevetami
Autor: profimedia.cz Rizoto s krevetami
Tohle voňavé rizoto má skvělou krémovou texturu, a přitom jí kraluje nerozvařená rýže, do které je radost se zakousnout :). Jestli chcete, můžete použít místo syrových krevet vařené – jednoduše je prohřejete před podáváním.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Do pánve se silným dnem nalijte trochu oleje. Přidejte cibuli a pórek a restujte na střední teplotě, dokud nebudou měkké a průhledné, ale nezačnou hnědnout.
  2. Přidejte rýži a vařte 3 minuty za stálého míchání, aby se všechna rýžová zrnka obalila a začala prosvítat.
  3. Nalijte na rýži naběračku horkého vývaru, zamíchejte a trochu zvyšte teplotu, aby rizoto jemně pobublávalo. Míchejte, dokud se první várka vývaru neabsorbuje. Pokračujte stejným způsobem, promíchávejte a přilévejte postupně vývar, dokud nebude rýže skoro měkká, ale stále „al dente“ neboli pevná na skus.
  4. Do rýže přidejte krevety a hrášek a vše promíchejte. Zvyšte teplotu a vařte dalších asi 5 minut, dokud nebudou krevety uvařené, tedy jasně růžové. Rizoto by si mělo zachovat vlhkou krémovou konzistenci, takže v případě potřeby přilijte na závěr ještě trochu vývaru.
  5. Sundejte s ohně, vmíchejte parmazán a hned podávejte.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama