Susie Theodorou

Ricotta s osmaženými olivami a rozmarýnem

Moje hodnocení
13x

Pikantní naložené olivy smažením lehce zesládnou a chuťově rozzáří krémovou ricottu. Rozmarýn vás svou vůní přenese k moři, obměnit ho můžete za oregano nebo tymián. Pokud chcete, přihoďte k olivám i hrst piniových jadérek a nechte je zezlátnout, budou hezky křupat.

2 porce
10 minut
středomořská

Suroviny

Postup přípravy

  1. V pánvičce rozehřejte olej a vsypte do něj olivy a chilli vločky. Na mírném stupni opékejte asi 2 minuty, až se olivy nafouknou. Přidejte otrhané lístky rozmarýnu a smažte ještě 1 minutu. Odstavte a vmíchejte ocet.
  2. Ricottu sceďte, rozdělte na talíře a zalijte olivovou směsí. Podávejte teplé.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Susie Theodorou

Esence nakladatelství Susie Theodorou

Kouzlo středomořské kuchyně, jejíž zdravotní benefity dosvědčují lékaři i starousedlíci, představuje ve své kuchařce známá foodstylistka Susie Theodorou. Podílela se na kuchařkách Jamieho Deana, Gwyneth Paltrow, Gordona Ramsey nebo Padmy Lakshmi. Protože pochází z řecko-kyperské rodiny, zvolila pro svou prvotinu důvěrně známou středomořskou kuchyni, která vychází z prostých, ale o to rafinovanějších kombinacích sezonních lokálních surovin. Nechte se inspirovat lahodnými venkovskými pokrmy, které vás okamžitě přenesou na dovolenou.

Vydalo nakladatelství Esence.


Přečtěte si také

Recepty