Najděte si recept
Na co máte chuť?

Ricotta s osmaženými olivami a rozmarýnem
Pikantní naložené olivy smažením lehce zesládnou a chuťově rozzáří krémovou ricottu. Rozmarýn vás svou vůní přenese k moři, obměnit ho můžete za oregano nebo tymián. Pokud chcete, přihoďte k olivám i hrst piniových jadérek a nechte je zezlátnout, budou hezky křupat.
do 10 minut
2 porce
Suroviny (2 porce)
- olivový olej 4 lžíce
- černé olivy bez pecky 75 g
- sušené drcené kalábrijské chilli papričky (chilli vločky) 1/2 lžičky
- rozmarýn 2 malé snítky
- červený vinný ocet 2 lžíce
- čerstvá ricotta 150 g
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- V pánvičce rozehřejte olej a vsypte do něj olivy a chilli vločky. Na mírném stupni opékejte asi 2 minuty, až se olivy nafouknou. Přidejte otrhané lístky rozmarýnu a smažte ještě 1 minutu. Odstavte a vmíchejte ocet.
- Ricottu sceďte, rozdělte na talíře a zalijte olivovou směsí. Podávejte teplé.
Středomořská kuchařka
Kouzlo středomořské kuchyně, jejíž zdravotní benefity dosvědčují lékaři i starousedlíci, představuje ve své kuchařce známá foodstylistka Susie Theodorou. Podílela se na kuchařkách Jamieho Deana, Gwyneth Paltrow, Gordona Ramsey nebo Padmy Lakshmi. Protože pochází z řecko-kyperské rodiny, zvolila pro svou prvotinu důvěrně známou středomořskou kuchyni, která vychází z prostých, ale o to rafinovanějších kombinacích sezonních lokálních surovin. Nechte se inspirovat lahodnými venkovskými pokrmy, které vás okamžitě přenesou na dovolenou.
Vydalo nakladatelství Esence.