Ricotta s osmaženými olivami a rozmarýnem
Zdroj: Středomořská kuchařka
Ricotta s osmaženými olivami a rozmarýnem
Zdroj:
Středomořská kuchařka
Pikantní naložené olivy smažením lehce zesládnou a chuťově rozzáří krémovou ricottu. Rozmarýn vás svou vůní přenese k moři, obměnit ho můžete za oregano nebo tymián. Pokud chcete, přihoďte k olivám i hrst piniových jadérek a nechte je zezlátnout, budou hezky křupat.
2 porce
10 minut
středomořská
Postup přípravy
-
V pánvičce rozehřejte olej a vsypte do něj olivy a chilli vločky. Na mírném stupni opékejte asi 2 minuty, až se olivy nafouknou. Přidejte otrhané lístky rozmarýnu a smažte ještě 1 minutu. Odstavte a vmíchejte ocet.
-
Ricottu sceďte, rozdělte na talíře a zalijte olivovou směsí. Podávejte teplé.
Ricotta s osmaženými olivami a rozmarýnem 2
Zdroj: Středomořská kuchařka
Ricotta s osmaženými olivami a rozmarýnem 2
Zdroj:
Středomořská kuchařka