reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Ricotta s osmaženými olivami a rozmarýnem
Autor: Středomořská kuchařka Ricotta s osmaženými olivami a rozmarýnem

Ricotta s osmaženými olivami a rozmarýnem

Hodnoceno: 3x
Pikantní naložené olivy smažením lehce zesládnou a chuťově rozzáří krémovou ricottu. Rozmarýn vás svou vůní přenese k moři, obměnit ho můžete za oregano nebo tymián. Pokud chcete, přihoďte k olivám i hrst piniových jadérek a nechte je zezlátnout, budou hezky křupat.
do 10 minut
2 porce

reklama

reklama

reklama

Postup

  1. V pánvičce rozehřejte olej a vsypte do něj olivy a chilli vločky. Na mírném stupni opékejte asi 2 minuty, až se olivy nafouknou. Přidejte otrhané lístky rozmarýnu a smažte ještě 1 minutu. Odstavte a vmíchejte ocet. 
  2. Ricottu sceďte, rozdělte na talíře a zalijte olivovou směsí. Podávejte teplé.
Ricotta s osmaženými olivami a rozmarýnem
Autor: Středomořská kuchařka Ricotta s osmaženými olivami a rozmarýnem

Středomořská kuchařka
Susie Theodorou

Kouzlo středomořské kuchyně, jejíž zdravotní benefity dosvědčují lékaři i starousedlíci, představuje ve své kuchařce známá foodstylistka Susie Theodorou. Podílela se na kuchařkách Jamieho Deana, Gwyneth Paltrow, Gordona Ramsey nebo Padmy Lakshmi. Protože pochází z řecko-kyperské rodiny, zvolila pro svou prvotinu důvěrně známou středomořskou kuchyni, která vychází z prostých, ale o to rafinovanějších kombinacích sezonních lokálních surovin. Nechte se inspirovat lahodnými venkovskými pokrmy, které vás okamžitě přenesou na dovolenou. 

Vydalo nakladatelství Esence

reklama

reklama