reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Beru na vědomí
Retro piškotový dort s ovocem a želatinou
Autor: Slepičárna blog Retro piškotový dort s ovocem a želatinou

Retro piškotový dort s ovocem a želatinou

Hodnoceno: 3x
Nejoblíbenější dort z dětství? Tomu říkáme záludná otázka. Někteří už leta milují medovník, jiným učaroval klasický piškotový dort s ovocem a pořádnou dávkou želatiny. Jak to máte vy? :)
do 1 hodiny
8 porcí

reklama

reklama

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C. Oddělte žloutky od bílků.
  2. Žloutky balonovou metlou utřete s cukry do hladkého krému, pak přidejte mouku a opět utřete.
  3. Bílky vyšlehejte do sněhu. Ten pak lehce zapracujte vařečkou do těsta na piškot. 
  4. Formu na dort vymažte olejem a vysypte kokosovou moukou nebo strouhaným kokosem po celém obvodu.
  5. Dovnitř nalijte těsto a pečte v předehřáté troubě dozlatova asi 10 minut. Že je piškot uvnitř upečený, poznáte, když do něj zapíchnete špejli a ta po vytažení zůstane suchá.
  6. Po upečení nechte piškot vychladnout na mřížce, nevyndávejte z formy.
  7. Utřete tvaroh s cukry a semínky vanilky, pokud máte. Rovnoměrně tvaroh rozetřete na vychladlém piškotu.
  8. Ozdobte ovocem. Připravte si želatinu podle návodu na obalu. Já do rendlíku dala 250 ml vody, přisypala obsah sáčku a přidala 2 lžíce třtinového cukru.
  9. Přiveďte k varu a za stálého míchání vařte 1 minutu. Pak odstavte a sem tam zamíchejte, dokud želatina trošku nevychladne.
  10. Jakmile se začne tvořit želé, zalijte želatinou dort. 
  11. Nechte dort ideálně přes noc v ledničce „odpočinout“. Poté ho opatrně vyndejte z formy a přendejte na talíř.
  12. Ozdobte čerstvým ovocem, přidejte mátu a jedlé květiny. 
Retro piškotový dort s ovocem a želatinou
Autor: Slepičárna blog Retro piškotový dort s ovocem a želatinou

Slepičárna
Jana a Štěpán Vašákovi

Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.

Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.

Recepty doprovází i krásné fotky a nevšední grafická úprava - zkrátka radost pohledět, uvařit a ochutnat...!

reklama

reklama