Retro piškotový dort s ovocem a želatinou
Zdroj: Slepičárna blog
Retro piškotový dort s ovocem a želatinou
Zdroj:
Slepičárna blog
Postup přípravy
-
Předehřejte troubu na 200 °C. Oddělte žloutky od bílků.
-
Žloutky balonovou metlou utřete s cukry do hladkého krému, pak přidejte mouku a opět utřete.
-
Bílky vyšlehejte do sněhu. Ten pak lehce zapracujte vařečkou do těsta na piškot.
-
Formu na dort vymažte olejem a vysypte kokosovou moukou nebo strouhaným kokosem po celém obvodu.
-
Dovnitř nalijte těsto a pečte v předehřáté troubě dozlatova asi 10 minut. Že je piškot uvnitř upečený, poznáte, když do něj zapíchnete špejli a ta po vytažení zůstane suchá.
-
Po upečení nechte piškot vychladnout na mřížce, nevyndávejte z formy.
-
Utřete tvaroh s cukry a semínky vanilky, pokud máte. Rovnoměrně tvaroh rozetřete na vychladlém piškotu.
-
Ozdobte ovocem. Připravte si želatinu podle návodu na obalu. Já do rendlíku dala 250 ml vody, přisypala obsah sáčku a přidala 2 lžíce třtinového cukru.
-
Přiveďte k varu a za stálého míchání vařte 1 minutu. Pak odstavte a sem tam zamíchejte, dokud želatina trošku nevychladne.
-
Jakmile se začne tvořit želé, zalijte želatinou dort.
-
Nechte dort ideálně přes noc v ledničce „odpočinout“. Poté ho opatrně vyndejte z formy a přendejte na talíř.
-
Ozdobte čerstvým ovocem, přidejte mátu a jedlé květiny.
Retro piškotový dort s ovocem a želatinou 1
Zdroj: Slepičárna blog
Retro piškotový dort s ovocem a želatinou 1
Zdroj:
Slepičárna blog