redakce Prima FRESH

Řecké Garides

Moje hodnocení
22x

Pokud máte rádi krevety, rozhodně byste měli zbystřit. Pokrm zvaný Garides je jich totiž doslova plný! Spojení česneku, vína, krevet a kozího sýra funguje až neskutečně dobře. Perfektní tip na předkrm či hlavní jídlo se středomořským šmrncem.

2 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli rozkrojte napůl a nakrájejte ji nadrobno.
  2. Rajčata rozpulte, vyřízněte jim tvrdý klínek po stopce a nakrájejte je na kostičky.
  3. Papriku nakrájejte zešikma na tenká kolečka, pažitku, česnek a mátu nakrájejte nadrobno. Krevety vyloupejte tak, aby jim zůstal poslední článek s ocáskem.
  4. Předehřejte troubu na 180 °C.
  5. Na rozehřátém olivovém oleji opečte cibulku s česnekem dozlatova, poté přilijte víno a občas promíchejte. Vařte, dokud nevyprchá alkohol, což je necelých 5 minut.
  6. Do směsi přidejte rajčata a papriky, opepřete a zamíchejte, přisypte oregano a mátu a opět promíchejte. Vařte, dokud se nezredukuje tekutina v pánvi.
  7. Nahoru na zeleninovou směs vyskládejte oloupané krevety a zasypejte rozdrobeným kozím sýrem.
  8. Pánev dejte do trouby pod gril na několik minut, než budou krevety krásně křupavé.

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů