Řecké Garides

Moje hodnocení
5x

Pokud máte rádi krevety, rozhodně byste měli zbystřit. Pokrm zvaný Garides je jich totiž doslova plný! Spojení česneku, vína, krevet a kozího sýra funguje až neskutečně dobře. Perfektní tip na předkrm či hlavní jídlo se středomořským šmrncem.

2 porce
30 minut

Suroviny

  • olivový olej 3 lžíce
  • cibule 1 ks
  • česnek 4 stroužky
  • bílé víno (suché bílé víno) 200 ml
  • větší rajčata 4 ks
  • pálivé papriky 2 ks
  • oregano (sušené oregano) 1 lžíce
  • čerstvá máta 1 lžíce
  • krevety 300 g
  • kozí sýr ve slaném nálevu (např. Bon Lait) 2 balení
  • hladkolistá petrželka 1 hrst
  • vejce (sůl)

Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli rozkrojte napůl a nakrájejte ji nadrobno.
  2. Rajčata rozpulte, vyřízněte jim tvrdý klínek po stopce a nakrájejte je na kostičky.
  3. Papriku nakrájejte zešikma na tenká kolečka, pažitku, česnek a mátu nakrájejte nadrobno. Krevety vyloupejte tak, aby jim zůstal poslední článek s ocáskem.
  4. Předehřejte troubu na 180 °C.
  5. Na rozehřátém olivovém oleji opečte cibulku s česnekem dozlatova, poté přilijte víno a občas promíchejte. Vařte, dokud nevyprchá alkohol, což je necelých 5 minut.
  6. Do směsi přidejte rajčata a papriky, opepřete a zamíchejte, přisypte oregano a mátu a opět promíchejte. Vařte, dokud se nezredukuje tekutina v pánvi.
  7. Nahoru na zeleninovou směs vyskládejte oloupané krevety a zasypejte rozdrobeným kozím sýrem.
  8. Pánev dejte do trouby pod gril na několik minut, než budou krevety krásně křupavé.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Tereza Pánková

redaktorka FTV Prima

Přečtěte si také

Recepty