Řecké Garides
Zdroj: se souhlasem Bon Lait
Řecké Garides
Zdroj:
se souhlasem Bon Lait
Pokud máte rádi krevety, rozhodně byste měli zbystřit. Pokrm zvaný Garides je jich totiž doslova plný! Spojení česneku, vína, krevet a kozího sýra funguje až neskutečně dobře. Perfektní tip na předkrm či hlavní jídlo se středomořským šmrncem.
Postup přípravy
-
Oloupanou cibuli rozkrojte napůl a nakrájejte ji nadrobno.
-
Rajčata rozpulte, vyřízněte jim tvrdý klínek po stopce a nakrájejte je na kostičky.
-
Papriku nakrájejte zešikma na tenká kolečka, pažitku, česnek a mátu nakrájejte nadrobno. Krevety vyloupejte tak, aby jim zůstal poslední článek s ocáskem.
-
Předehřejte troubu na 180 °C.
-
Na rozehřátém olivovém oleji opečte cibulku s česnekem dozlatova, poté přilijte víno a občas promíchejte. Vařte, dokud nevyprchá alkohol, což je necelých 5 minut.
-
Do směsi přidejte rajčata a papriky, opepřete a zamíchejte, přisypte oregano a mátu a opět promíchejte. Vařte, dokud se nezredukuje tekutina v pánvi.
-
Nahoru na zeleninovou směs vyskládejte oloupané krevety a zasypejte rozdrobeným kozím sýrem.
-
Pánev dejte do trouby pod gril na několik minut, než budou krevety krásně křupavé.
Řecké Garides 2
Zdroj: se souhlasem Bon Lait
Řecké Garides 2
Zdroj:
se souhlasem Bon Lait