Suroviny
Postup přípravy
- Oloupanou cibuli rozkrojte napůl a nakrájejte ji nadrobno.
- Rajčata rozpulte, vyřízněte jim tvrdý klínek po stopce a nakrájejte je na kostičky.
- Papriku nakrájejte zešikma na tenká kolečka, pažitku, česnek a mátu nakrájejte nadrobno. Krevety vyloupejte tak, aby jim zůstal poslední článek s ocáskem.
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Na rozehřátém olivovém oleji opečte cibulku s česnekem dozlatova, poté přilijte víno a občas promíchejte. Vařte, dokud nevyprchá alkohol, což je necelých 5 minut.
- Do směsi přidejte rajčata a papriky, opepřete a zamíchejte, přisypte oregano a mátu a opět promíchejte. Vařte, dokud se nezredukuje tekutina v pánvi.
- Nahoru na zeleninovou směs vyskládejte oloupané krevety a zasypejte rozdrobeným kozím sýrem.
- Pánev dejte do trouby pod gril na několik minut, než budou krevety krásně křupavé.
Řecké Garides 2 Zdroj: se souhlasem Bon Lait